Ο καλά διαβασμένος Αρης και οι κινήσεις «ματ» του Μπούργος

Βασίλης Μάστορας27 Φεβρουαρίου 2022

Για τα καλά στο κόλπο των play off μπήκε χθες ο Αρης μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε στην Τρίπολη επί του Αστέρα.

Ηταν ίσως η περισσότερο σημαντική του φετινού Πρωταθλήματος, καθώς τον έβαλε στην εξάδα του βαθμολογικού πίνακα με πολλές μάλιστα πιθανότητες να μη βγει απ’ αυτή ακόμη κι αν χάσει στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου. 

Κι όλα αυτά ενώ περιμένει την απόφαση του CAS. Αν τελικώς είναι θετική ο Αρης θα στρογγυλοκαθίσει στην 4η θέση και θα βρίσκεται μία ανάσα πίσω από την ΑΕΚ. Τι θα σημαίνει αυτό; Ότι όλα θα είναι ανοιχτά στους 10 αγώνες των play off.

Oι «κίτρινοι» χθες έμοιαζαν με «κομάντος» που πήγαν στην Τρίπολη με μοναδικό σκοπό να «χτυπήσουν» τον αντίπαλο και να πάρουν «λάφυρο» του τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ο στόχος επιτεύχθηκε γιατί ο Αρης ήταν σε μία ακόμη αγωνιστική αποτελεσματικός. 

«Χτύπησε» με τον Καμαρά την κατάλληλη στιγμή και κατάφερε να προστατεύσει το σκορ μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν και σημείωσε το 2-0. Ο Αφρικανός σκόραρε στο 41ο λεπτό και εκεί πλέον άρχισε να φαίνεται ποια ομάδα θα καθίσει στη θέση του οδηγού και θα κερδίσει τον αγώνα.

Ο Μπούργος δεν έκανε αλλαγές στην 11αδα σε σχέση με τον Ατρόμητο. Θα ήταν λάθος άλλωστε η οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση. Ο Αρης στον προηγούμενο αγώνα, ήταν ομάδα που έκανε σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο στο μεγαλύτερο διάστημα, δημιούργησε διψήφιο αριθμό τελικών και κέρδισε με ένα καθαρό σκορ. 

Επειδή όμως κανένας αγώνας δεν είναι όπως ο προηγούμενος, ο Αρης χθες δεν είχε πολλά κοινά σημεία στο παιχνίδι του μ’ αυτά που είχε στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Χθες είχε χαμηλότερο ρυθμό και οι παίκτες του έδειχναν ξεκάθαρα ότι δεν θα παρασυρθούν από την ανάγκη να φύγουν νικητές από το γήπεδο. Συγχρόνως, Ντιαγέ Μαντσίνι και Ιτούρμπε, ήταν ένα level κάτω σε απόδοση. 

Ετσι ο Αρης δεν απειλούσε με αξιώσεις, όταν κέρδιζε την μπάλα και δημιουργούσε προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Ή οι παίκτες του έκαναν λάθη που στοίχιζαν στην ορθολογική ανάπτυξη του επίθεσης ή στο κρίσιμο σημείο έκαναν τη χειρότερη επιλογή. 

Ο Αστέρας που έδινε χώρο στον Αρη, δεν κατάφερε να βρει τρόπο να έχει ένα πετυχημένο επιθετικό τρανζίσιον. Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλες τις επιθέσεις του εύρισκε πίσω από την μπάλα όλους τους παίκτες τού Αρη. Ολα όμως έγιναν περισσότερο απλά όταν ο Καμαρά κατάφερε ύστερα από μία εξαιρετική προσωπική προσπάθεια να σκοράρει.

Οι «κίτρινοι» πήραν στο πρώτο ημίχρονο αυτό που άξιζαν. Είχαν υπομονή, δημιούργησαν έξι τελικές από τις οποίες οι τέσσερις είχαν κατάληξη στην εστία και κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα.

Αυτό που έκανε στο β’ ημίχρονο Αστέρας χωρίς όμως να πετύχει γκολ, ούτε στο 56ο που η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι μετά από σουτ του Ριέρα, ούτε στο 64ο όταν ο Κρέσπι σούταρε με πολύ καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή.

Ο Μπούργος έκανε δύο κινήσεις που αποδείχθηκαν «ματ». Εβαλε τον Γκαρσία στο 68ο αντί του Μπερτόγλιο που τραυματίστηκε και τον Μπεναλουάν (80ο) τρίτο σέντερ μπακ στη θέση του Καμαρά για να έχει βοήθειες η άμυνα στις σέντρες. 

Κινήσεις που άφησαν το αποτύπωμα τους στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο Αργεντίνος έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ, ενώ ο Μπεναλουάν «ακύρωσε» τον Μπαράλες και στην ουσία μία επιθετική αιχμή του Αστέρα όταν αύξησε την πίεση του. 

Η πίεση των γηπεδούχων άφησε κενά στην άμυνα τα οποία τα εκμεταλλεύτηκε ο ο Αρης. Πέτυχε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις οπότε έδωσε πανηγυρικό φινάλε στη δύσκολη μάχη της Τρίπολης.

Ο Αρης σε μία ακόμη αγωνιστική δικαίωσε όλους εκείνους που ζητούσαν νωρίτερα την απομάκρυνση του Ακη Μάντζιου. Συγχρόνως έδειξε ότι αν δεν έχανε τον βηματισμό του, ακόμη και με τους -6 βαθμούς στην πλάτη, θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα play off και γιατί όχι και την έξοδο στην Ευρώπη, χωρίς πολλά χτυποκάρδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.