Ο Κακλαμανάκης, τα ποιοτικά λεπτά στο «5» και ο ψηλός που… περισσεύει

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε χθες (13/1) τη συμφωνία του με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη που αναμένεται σήμερα (14/1) στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπει άμεσα στις προπονήσεις και, λογικά, να βρίσκεται αύριο (15/1, 19:15) στη 12άδα του ντέρμπι της τετράδας με το Περιστέρι. Πρόκειται για μία κίνηση που λύνει τα χέρια του Άρη Λυκογιάννη που έβγαλε τη μισή σεζόν με ένα «ψευτο-πεντάρι» τον Ρένφρο και υποχρεωτικές αλχημείες πίσω από αυτό.

Ο Κακλαμανάκης έρχεται να δώσει όγκο, βοήθεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και γενικά ποιοτικά λεπτά στο «5» πίσω ή και μπροστά από τον Νέιτ Ρένφρο που κατά κάποιο τρόπο μπορεί να απελευθερωθεί από αυτήν την κίνηση αφού μέχρι χθες πίσω του υπήρχε ένα… κενό, αφού ο Βασίλης Χρηστίδης δεν είναι κλασικό «5άρι».

Με την προσθήκη του πρώην σέντερ του Προμηθέα, ο ΠΑΟΚ όμως αποκτά έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» αφού η γραμμή των ψηλών του απαριθμεί πλέον έξι παίκτες. Πρόκειται για μία κατάσταση που μοιάζει με πολυτέλεια παρότι το πρόσφατο παρελθόν με τα διαδοχικά προβλήματα, απέδειξε ότι πάντα προκύπτουν αστάθμητοι παράγοντες για τους οποίους κάθε ομάδα θα πρέπει είναι προετοιμασμένη. Σε κάθε περίπτωση με την προσθήκη του Κακλαμανάκη στους Ρένφρο, Μαργαρίτη, Πόλεϊ, Σλαφτσάκη και Χρηστίδη, ο ρόλος του τελευταίου λογικά θα περιοριστεί στο ελάχιστο. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να επαναφέρει στο προσκήνιο την προοπτική αποδέσμευσης του προκειμένου να βρει μια ομάδα στην οποία θα μπορεί να βρει χρόνο και ρόλο.

Όλα αυτά βέβαια είναι δευτερεύοντα για τον ΠΑΟΚ που μέσα σε οχτώ μέρες θα δώσει τρία ματς «φωτιά» που θα κρίνουν πολλά. Αύριο κόντρα στο Περιστέρι, την Τρίτη (17/1, 19:30) στο Βίλνιους στον «τελικό» με τη Ρίτας και τη μεθεπόμενη Κυριακή (22/1, 16:00) απέναντι στον Άρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.