Ο καιρός σήμερα (7/7)

Metrosport Team07 Ιουλίου 2020

Βροχές και καταιγίδες με έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα στη χώρα.

Πιο αναλυτικά εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Κεντρικής Μακεδονίας και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 33 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.  

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι το βράδυ σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.  

Γενικότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.