Ο Κάι Χάβερτς δείχνει την πλάτη σου σε Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Metrosport Team11 Ιουλίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Ο Κάι Χάβερτς είναι δίχως αμφισβήτηση το μεταγραφικό πρόσωπο του Καλοκαιριού στον χάρτη του ευρωπαΐκού ποδοσφαίρου. Σύλλογοι - μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι «σφάζονται» μεταξύ τους για την πολυπόθητη υπογραφή του σταρ από το Άαχεν της Γερμανίας. Ο προ λίγων ημερών 21χρονος επιθετικός της Μπάγερν Λεβερκούζεν κάνει σταθερά και ανοδικά βήματα προς την παγκόσμια ελίτ και οι μέχρι τώρα αριθμοί του αποτελούν ένα καλό δείγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ήδη έχει καταφέρει να.. ξεπεράσει τους «εξωγήινους» του αθλήματος, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Για να αποφύγουμε από τώρα τις όποιες παρεξηγήσεις, όχι ο νεαρός Γερμανός ούτε καν αγγίζει – προστοπαρόν – το μεγαλείο των δύο αυτών σταρ και θα ήταν “ιεροσυλία” να αρχίσουμε από τώρα τις ανώφελες συγκρίσεις. Ωστόσο, επειδή πολλές φορές οι αριθμοί και τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους, μία ματιά στο βιογραφικό του Χάβερτς είναι ικανή να σε πείσει και να σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το παιδί ήρθε για να μείνει. Συγκεκριμένα, πριν καν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του είχε κατορθώσει να πετύχει 43 γκολ, μοιράζοντας και 31 ασίστ σε 143 επίσημα παιχνίδια με την φανέλα της Μπάγερν Λεβερκοούζεν και κάπου εδώ έρχεται η σύγκριση με τους δύο αστέρες της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, αντίστοιχα.

 Το Metrosport.gr ανασκάλισε την πορεία των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών όταν ακόμα δεν είχαν «φτιάξει» το όνομα τους, μία δεκαετία πριν, εντοπίζοντας στοιχεία που είναι από μόνα τους ικανά να δώσουν κίνητρο και χαμόγελα στον Κάι Χάβερτς. 

Η αλήθεια μέσα από τους αριθμούς

Ο Λίο Μέσι, στα 20 του, όταν ακόμα συστήνονταν στο κοινό του Camp Nou είχε προλάβει να πετύχει 42 γκολ (1 λιγότερο από τον Γερμανό), έχοντας και 27 ασίστ (4 λιγότερες από τον Χάβερτς) σε 110 συμμετοχές με τους “Μπλαουγκράνα”. Μετά τα 21 του, η συνέχεια είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη μέχρι και σήμερα.

Από την άλλη μεριά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στα χρόνια της δικής του νιότης πίσω στο 2005 αγωνιζόταν με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας ήδη κερδίσει την συμπάθεια – εύνοια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τα νούμερα και του Πορτογάλου σούπερ σταρ ήταν κατώτερα από τα αντίστοιχα σημερινά του Χάβερτς, καθώς σε 153 εμφανίσεις με τους «Κόκκινους Διαβόλους» μετρούσε 27 γκολ και 30 ασίστ, μέχρι να υπερδιπλασιάσει τους αριθμούς του μέσα στα επόμενα χρόνια.


Απλή σύμπτωση ή ασφαλή δείγματα για το τι θα ακολουθήσει στο (άμεσο) μέλλον; Αν μη τι άλλο, ένα εντυπωσιακό επίτευγμα που μας γεμίζει με τόνους αισιοδοξίας ενόψει και της μετά Κριστιάνο και Μέσι εποχής…

Κερδισμένος και στο παιχνίδι των εκατομμυρίων

Μάλιστα, η παραπάνω στατιστική κατηγορία δεν είναι η μόνη στην οποία ο Γερμανός βρίσκεται από πάνω. Η τωρινή του αξία αγγίζει τα 82 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αυτομάτως τον χρίζει πλουσιότερο σε σχέση με τους.. 20χρονους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο! Η αξία του Αργεντινού θρύλου ήταν στο μισό, σε σχέση με αυτή του Γερμανού, πίσω στο 2007 και δεν ξεπερνούσε τα 40.000.000€. 

Από την άλλη, ο Κριστιάνο στα 20 του είχε συμβόλαιο αξίας 27 εκατομμυρίων ευρώ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χρήματα που μοιάζουν σαν.. ψίχουλα μπροστά στα 65 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία αμοίβεται στα 35 του (!!) από την Γιούβε. Ο «χορός των εκατομμυρίων» ζαλίζει – κυρίως με τα τωρινά δεδομένα – και σε βάζει σε πολλές σκέψεις. Πάντως, τον Χάβερτς δεν τον.. χαλάει καθόλου! 

Ο 21χρονος, πλέον, Γερμανός άσος μετράει 45 γκολ και 32 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα που τον ανέδειξε και δείχνει να μην ξύνει καν το ταβάνι του. Το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό και το αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον. Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του; Θα καταφέρει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς ή η σημερινή του υπεροχή αποτελεί απλά μία τυχαία συγκυρία; Εδώ θα είμαστε, να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα έως ότου δοθούν και οι απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος και οι αποφάσεις του θα κρίνουν τα πάντα… 




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.