Ο Καγκάβα μπορεί να δώσει λύσεις και άλλο «ανάστημα»

Δημήτρης Μπούζας03 Φεβρουαρίου 2021

Δεν ξέρω αν την τελευταία στιγμή οι υπεύθυνοι (μάλλον ανεύθυνοι) του μεταγραφικού σχεδιασμού που αφορούσε την ενίσχυση της ομάδας – πέραν του δέοντος αναγκαία – προχωρήσουν σε κάποια σοβαρή κίνηση για να καλύψουν τα κενά που παραμένουν σε θέσεις - κλειδιά. 

Μένοντας όμως στα μέχρι τώρα «πεπραγμένα» τους, όπως αυτά τουλάχιστον προβάλλονται από ανεπίσημες διαρροές, οι εντυπώσεις υποχρεωτικά επικεντρώνονται στην άποψη ότι είχαμε για μια ακόμη φορά μία ανορθόδοξη, επιπόλαιη και αναποτελεσματική διαχείριση της ενίσχυσης της ομάδας. 

Οι υπεύθυνοι λοιπόν (άραγε υπάρχουν;) όσους στόχους τόλμησαν να πλησιάσουν τους έχασαν ή κατέληξαν σε λύσεις εύκολες και ήσονος σημασίας. Είτε αυτές αφορούσαν εξαμηνίτες χωρίς οψιόν, είτε νεαρούς – ταλαντούχους ή όχι ο χρόνος θα δείξει – που δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να βοηθήσουν άμεσα. Γνωστή η περίπτωση του Κροβίνοβιτς αξιόλογου μέσου τον οποίο ο... αετός Όλαφ Ρέμπε δεν μπόρεσε να τον φέρει στην Τούμπα, γιατί τον διεκδίκησε και τον πήρε η Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Γνωστή επίσης και η περίπτωση με τον δανεισμό του Κρμέντσικ, δίχως οψιόν αγοράς! Στη διάρκεια της δραστηριότητας τους δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κόουτς δήλωνε επίμονα και δημόσια ότι υπάρχουν ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν, όπως επίσης δημόσια αναφερόταν σε συγκεκριμένους παίκτες που πληρούσαν τα όσα ο ίδιος ήθελε και θεωρούσε ιδανικές περιπτώσεις τη μεταγραφή τους η οποία θα κάλυπτε τα υπάρχοντα μεγάλα κενά. 

Περιέργως όμως οι υπεύθυνοι (;) αλληθώριζαν συνεχώς προς άλλες κατευθύνσεις. Επί παραδείγματι στην περίπτωση Φεράρι. Κατά κοινή ομολογία είναι ένας αξιόλογος παίκτης ικανός να παίζει με την ίδια άνεση και στα δύο άκρα, δίνοντας διπλή έξοδο στα αμυντικά αδιέξοδα. Με δεδομένη την καλή σχέση με την ομάδα του Βόλου η οποία ασφαλώς δεν θα έλεγε όχι, υπήρχε τρόπος εύκολα να κλείσει μια λογική συμφωνία. Δεν κουνήθηκε όμως φύλλο. Έτσι τουλάχιστον πέρασε προς τα έξω. 

Επίσης δεν έμεινε κρυφό ότι ο Πάμπλο τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Χαρίση. Από τους κορυφαίους κόφτες του πρωταθλήματος, σε καλή ηλικία και προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο οι άμπαλοι και απερίσκεπτοι παράγοντες τον είχαν βάλει στο ΛΟΤΤΟ και τον έστελναν με κούριερ από τη μια ομάδα στην άλλη. Αυτό το τελευταίο εξυπηρετούσε τους φίλους μάνατζερ γιατί άνοιγαν θέσεις τις οποίες αυτοί κάλυπταν με τα παλτά που τα είχαν έτοιμα. Καμία κίνηση και προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που γράφεται αυτό το σχόλιο. Οι μονίμως αλληθωρίζοντες κινούνταν για τους δικούς τους λόγους σε άλλα επίπεδα, σε άλλες αγορές και σε άλλους διαμεσολαβητές. 

Ο τιτανομέγιστος Όλαφ Ρέμπε υποστηρικτής του δόγματος «πουλάμε για ψίχουλα και αγοράζουμε με χρυσάφι», πάντοτε πρόχειρος και επιπόλαιος ενταφίασε όσες ευκαιρίες κι ελπίδες υπήρχαν για να βρει η ομάδα κάποιες λύσεις σοβαρές, ώστε να χτυπήσει μετά την απώλεια του πρώτου στόχου, τον δεύτερο. 

Ευτυχώς μέσα σε αυτή την απίστευτη ακαταστασία και ανικανότητα ήρθε η πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου να κλείσει μια συμφωνία της προκοπής. Αναφερόμαστε όπως αντιλαμβάνεστε στον σπουδαίο Ιάπωνα που έφερε στην Τούμπα. Ίσως αυτή η μεταγραφή να αποτελέσει μια ευκαιρία για τον Πάμπλο Γκαρσία να ανακατέψει την τράπουλα που έχει στα χέρια του. Η παρουσία του Σίνζι Καγκάβα δίνει ένα κίνητρο ώστε ο «Ινδιάνος» να αποτολμήσει αλλαγές, ανατροπές και παρεμβάσεις. 

Ο Ιάπωνας είναι ικανός να βοηθήσει, δίνοντας ποιότητα, επίπεδο και ανάστημα. Δίπλα του ο Βιεϊρίνια και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπαρουτοκαπνισμένοι και αξιόλογοι ποιοτικοί παίκτες θα βοηθήσουν και τον κόουτς αλλά και τους νεότερους, σε μία επιχείρηση αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης ενόψει των υποχρεώσεων και ιδιαίτερα της μάχης που θα δοθεί για την κατάκτηση του κυπέλλου. Με δυο λόγια οι υπεύθυνοι (υπάρχουν κι άλλοι πλην του Όλαφ;) αποδείχθηκαν και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο, κατώτεροι των περιστάσεων. 

Οσο για τους νέους που αποκτήθηκαν καλοδεχούμενοι, με την ελπίδα να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Οχι όμως τώρα τη συγκεκριμένη στιγμή που η ομάδα έχει ανάγκη από έτοιμους και έμπειρους. Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε πως ευτυχώς μια κίνηση του Ιβάν – εκτός προγραμματισμού – έφερε στην Τούμπα έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει και να αλλάξει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πολλά και σημαντικά.

ΥΓ1: Ο αναγνώστης μας Κυριάκος Κοσμίδης, αναφερόμενος στα όσα αποκαλύφτηκαν για το γνωστό επεισόδιο με τους πιστολάδες στην πόλη μας, αναρωτιέται τι θα έλεγαν και τι θα έγραφαν αν οι δράστες ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Τώρα μούγκα στη στρούγκα.

ΥΓ2: Η εμφάνιση και η ήττα του ΠΑΟΚ στο Φάληρο έδωσε την ευκαιρία στα ελεγχόμενα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου να σκεπάσουν το μεγάλο έγκλημα που έγινε στο Περιστέρι και να αλλάξουν την ατζέντα τους μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

ΥΓ3: Ο κύριος Βαγγέλης Παπαδόπουλος (φίλος του ΠΑΟΚ) μας επισημαίνει: «Ολα τα περίμενα αλλά όχι και το OPEN να έχει ειδικό αφιέρωμα τη μεταγραφή του Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακό και διθυραμβικά σχόλια για την ομάδα που καθυβρίζει τον Ιβάν και τον ΠΑΟΚ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.