Ο «καυτός» Γιάσμιν Κούρτιτς καταθέτει τα διαπιστευτήριά του

Γιώργος Καστάνης09 Νοεμβρίου 2021

Με 10 χρόνια θητεία στο Καμπιονάτο, ήρθε στον ΠΑΟΚ με ξεκάθαρους στόχους και αποδεικνύει από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές τις ικανότητές του. Ο Γιάσμιν Κούρτιτς έχει κομβικό ρόλο στην πορεία του Δικεφάλου. 

Αυτή την στιγμή είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Πρωτάθλημα καθώς έχει πετύχει τέσσερα γκολ. Τα δύο, πιο πρόσφατα, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Ο Σλοβένος με το «κρύο αίμα» στις «φλέβες» του ανέλαβε και εκτέλεσε επιτυχημένα το πέναλτι που κέρδισε ο Μιχαηλίδης. 

Παρά τις αντιδράσεις των φανατικών οπαδών του Παναθηναϊκού (είχε απέναντί του την θύρα 13) και τα λέϊζερ που τον «σημάδευαν» στο πρόσωπο για να του αποσπάσουν την προσοχή, ο Κούρτιτς δεν κατάλαβε τίποτα. Με απίστευτη ψυχραιμία, σε κομβικό σημείο του αγώνα, εκεί που τα πόδια άλλων παικτών θα…έτρεμαν, εκτέλεσε εύστοχα και πανηγύρισε το γκολ με χαρακτηριστικό τρόπο. 

Το γκολ φάουλ που πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε ως μία επιβεβαίωση των πολύ καλών στημένων φάσεων, στις οποίες εξασκείται και στις προπονήσεις. Ο Κούρτιτς σε επτά ματς πρωταθλήματος (από τα εννέα που έχει παίξει ο ΠΑΟΚ) πέτυχε τέσσερα γκολ, έχει βοηθήσει καθοριστικά στην κυριαρχία στην μεσαία γραμμή και αποτελεί ήδη ένα κομβικό παίκτη. Όταν προσβλήθηκε από κορωνοιό, δεν μπόρεσε να συνεισφέρει στα ματς με τον Βόλο και τον Ολυμπιακό. 

Στο πρώτο, ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς και το αρχικά διαμορφωθέν 4-1 μετατράπηκε σε 4-4. Στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ στερήθηκε τις υπηρεσίες του και έχασε ένα ντέρμπι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Ο Κούρτιτς συνολικά έχει αγωνιστεί σε 14 επίσημα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Όταν ήρθε το καλοκαίρι, ο Λουτσέσκου μιλούσε με κολακευτικά σχόλια για την ποιότητά του. Και εδώ που τα λέμε, δεν είχε άδικο. Η συνεισφορά του στην πορεία του Δικεφάλου είναι καθοριστική και παρά την νέα κλήση του στην Εθνική Σλοβενίας, στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ ελπίζουν να επιστρέψει ετοιμοπόλεμος για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Conference League. Σε κάθε περίπτωση ο Κούρτιτς, που ήρθε δανεικός από την Πάρμα και θα παίζει στην Τούμπα για τα επόμενα δύο χρόνια, ήδη έχει κερδίσει με την ποιότητά του, τους απαιτητικούς φίλους της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.