Ο Ιβάν καλοέμαθε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν πρέπει να ξαναβάλει το τρένο στις ράγες

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Φεβρουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Kαλοέμαθαν, είναι η αλήθεια, τα τελευταία χρόνια οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Με τρία συνεχόμενα Κύπελλα, ένα Πρωτάθλημα και ένα ακόμη που εκλάπη αλλά στη συνείδηση της κοινής γνώμης πιστώθηκε στον ΠΑΟΚ, αυξήθηκαν λογικά οι απαιτήσεις τους. Από τη στιγμή που η ομάδα τους είχε τρεις συνεχόμενες χρονιές με κατακτήσεις τίτλων, γιατί να μη παρέμενε στην ίδια ρότα; Αλλωστε, δεν μιλάμε για τον ΠΑΟΚ των υπηρεσιακών διοικήσεων με τα άδεια ταμεία, που ήθελαν αλλά εξ αντικειμένου δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλη ομάδα, αλλά μιλάμε για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, που έλυσε όλα τα οικονομικά προβλήματά του και μονίμως ξεπερνά σε μπάτζετ όλες τις άλλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού.

Αρα, ήταν πολύ φυσιολογικό να νιώσουν απογοήτευση την περσινή σεζόν και είναι εξίσου φυσιολογικό να είναι έντονα προβληματισμένοι για τη φετινή. Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος ή τρίτος και η χρονιά στο Πρωτάθλημα θεωρείται ήδη αποτυχημένη, ενώ στον Αρη, για παράδειγμα, θριαμβολογούν για την “καταπληκτική” πορεία τους στο Πρωτάθλημα. Κι όμως, οι δυο ομάδες είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμες και, μάλιστα, ο Αρης έχει νικήσει στο μεταξύ τους ντέρμπι επειδή “ανακαλύφθηκε” ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ.

Ετσι είναι. Ανάλογα με το πώς έχει συνηθίσει ο καθένας. Οταν μαζεύεις τίτλους και έρχεται κάποια στιγμή που γίνεσαι κομπάρσος, είσαι δυστυχισμένος. Οταν είσαι μονίμως κομπάρσος και κάποια στιγμή γίνεσαι καλύτερος, πανηγυρίζεις, ακόμη κι αν αυτή η βελτίωση απέχει πολύ από το να σου επιτρέψει να κατακτήσεις το Πρωτάθλημα.

Στον Άρη δεν έχουν βλέψεις για τον τίτλο, γιατί δεν πέρασε καν από το μυαλό τους. Αν κατακτήσουν τη δεύτερη θέση θα είναι ευτυχισμένοι. Κι αν πρόκειται να βγουν τρίτοι ή τέταρτοι, θα είναι το ίδιο χαρούμενοι αρκεί να έχουν ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ τα έβαψαν μαύρα επειδή δεν θα μπορέσουν, λογικά, να διεκδικήσουν τον τίτλο και λίγο τους ενδιαφέρει ποια ακριβώς θέση της πρώτης πεντάδας θα πάρουν στο τέλος. Αλλωστε, υπάρχει και άλλος στόχος για τίτλο. Το Κύπελλο. Το οποίο η ομάδα το έχει πάρει επτά φορές και θα το είχε πάρει άλλες τόσες αν δεν υποχρεωνόταν να παίξει ένα σωρό τελικούς στην Αθήνα με αντιπάλους τους τρεις μεγάλους της Αθήνας.

Ολα αυτά αποτελούν τιμή για τον Ιβάν Σαββίδη, γιατί χάρη σ' αυτόν αναγεννήθηκε ο ΠΑΟΚ, χάρη σ' αυτόν κερδήθηκαν πάλι τίτλοι μετά το 2003, χάρη σ' αυτόν ο ΠΑΟΚ έγινε επί δύο σεζόν κυρίαρχος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και χάρη σ' αυτόν καλοέμαθαν οι οπαδοί του. Επειδή, όμως, είναι πάντα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και επειδή ποτέ δεν έπαψε να είναι φιλόδοξος, οφείλει να επαναφέρει τον ΠΑΟΚ στη ρότα που ο ίδιος χάραξε. Το ασπρόμαυρο τρένο έχει εκτροχιαστεί από πέρσι και αγωνιστικά και διοικητικά και ο μόνος που μπορεί να να το ξαναβάλει στις ράγες είναι ο ίδιος. Οχι απαραίτητα ξοδεύοντας μια περιουσία, αλλά με έξυπνες κινήσεις και με αξιοποίηση στελεχών που έχουν την ικανότητα να καταστρώσουν και να υπηρετήσουν με μαεστρία ένα συγκεκριμένο πλάνο για μια άρτια οργάνωση της ΠΑΕ και για τη δημιουργία μιας παντοδύναμης ομάδας.

ΥΓ. Ολοι οι παίκτες που έρχονται στον ΠΑΟΚ εξηγούν γιατί επέλεξαν τον ΠΑΟΚ, προφανώς γιατί έτσι βρίσκουν την ευκαιρία να πουν μια καλή κουβέντα για τη νέα ομάδα τους. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Είναι γιατί ο ΠΑΟΚ επιλέγει πολλούς απ' αυτούς...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.