Ο Ιβάν εμπιστεύεται τον Λουτσέσκου και ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν θα του γυρίσει την πλάτη

Αρις Νικολάκης07 Ιουνίου 2023

Να το πάμε σήμερα, κομματάκι … λαϊκότερα: Μασάει η κατσίκα ταραμά; Στην περίπτωση της «σφαγής» ομάδων στην ποδιά του Ραζβάν Λουτσέσκου…Μήτε μασάει, μήτε φτύνει τα κουκούτσια!

Και να ήθελε, να φύγει ο Ρουμάνος προπονητής – που δε θέλει, φυσικά - από τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να φύγει. Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ΠΑΕ. Έχει και ρήτρα διακοπής το συμβόλαιο κάπου 7 εκατομμύρια δραχμές. Το πάθημα του 2019 έγινε μάθημα της το 2021. Με λίγα λόγια; Ορθά έπραξε η ΠΑΕ.

Και να ήθελε, η ΠΑΕ να φύγει – που δε θέλει, φυσικά – από τον ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος προπονητής. Δεν μπορεί να φύγει. Πέραν του ισχύοντος συμβολαίου… Κι είναι πολλά τα λεφτά της αποζημίωσης… Με ποιόν θα συνέχιζε ο ΠΑΟΚ το έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου; Τούτο δε, καθώς για να επιμένουν, οι… αρμόδιοι σε αυτόν, φαίνεται, να εκτιμούν πως επιτέλεσε εν αρχή έργο.

Αυτοί πάντως, έχουν και το καρπούζι κι το μαχαίρι…

Ως εκ τούτων , όλα τα περί ενδιαφέροντος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και δη, υπό συγκεκριμένες συνθήκες είναι φούμαρα. Είπαμε. Να το πάμε κομματάκι …λαϊκότερα, σήμερα. Το ενδιαφέρον είναι για κατανάλωση εντός των τειχών στη Ρουμανία. Απλά, επιχειρούν, να πωλήσουν… Φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Στην Τούμπα βέβαια, καρφί δεν κάηκε. Φύλλο δεν κουνήθηκε με την πνοή πολλών μποφόρ από τη Ρουμανία. Αυτί δεν ίδρωσε. Η απόφαση είναι δεδομένη. Ίσως και να ήταν δεδομένη και πριν από το ναυάγιο – για δεύτερο σερί Τελικό - του ΠΑΟΚ και στο Κύπελλο.

Μαζί προχωρούν ΠΑΕ και Ραζβάν Λουτσέσκου. Σε ποιους δρόμους; Αργά ή γρήγορα ο κόσμος του ΠΑΟΚ, θα τους μάθει. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να τους μάθει γρήγορα. Η σιγή ασυρμάτου της ΠΑΕ περί κατεύθυνσης και προσανατολισμού οσονούπω, θα λήξει…

Εμείς ουδέποτε θεωρήσαμε τον Ραζβάν Λουτσέσκου πανάκεια για τον ΠΑΟΚ. Και δεν τον θεωρούμε αλλά… Όταν η διοικητική ηγεσία στηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνική, αφ’ ενός δε μας πέφτει λόγος. Κι αφ’ ετέρου θεωρούμε πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να στηρίξει κι αυτήν την επιλογή του Ιβάν Σαββίδη. Έτσι ουσιαστικά, την ομάδα του θα στηρίξει.

Και κάτι άλλο. Δεν καθίσταται από πρώτος προπονητής ο Ρουμάνος, με τα νταμπλ και τα Κύπελλα… Έσχατος δίχως τίτλο για μια διετία. Ορίζεται – βεβαίως, βεβαίως - ως η κυρίαρχη αιτία των ναυαγίων πέρυσι κι εφέτος. Πέρυσι όμως, έγραψε ιστορία καθοδηγώντας τον ΠΑΟΚ στο κατώφλι των Ημιτελικών του Κόνφερενς Λιγκ. Εφέτος; Βυθίσθηκε αύτανδρη η ομάδα του με αυτόν τιμονιέρη κι εντός κι εκτός συνόρων…

Με λίγα λόγια; Συμφωνείτε, διαφωνείτε… Ο Ιβάν Σαββίδης εμπιστεύεται για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα γυρίσει περί τούτου, την πλάτη του στον Ιβάν Σαββίδη; Τέτοια περίπτωση δεν υφίσταται ακόμη και στην πλέον, καλπάζουσα φαντασία. Ο ήλιος μπορεί να βγει από τη Δύση. Πλάτη στον Σαββίδη ο κόσμος του ΠΑΟΚ δε θα γυρίσει!

Όταν έρθει η ώρα της πρώτης μάχης – να εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε - ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι εκεί. Με την προσδοκία να είναι εκεί κι η ομάδα του…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.