Ο Ιτούρμπε «έσωσε» τον Φωτιά

Γιώργος Στράντζαλης02 Δεκεμβρίου 2021

Αν ο Χουάν Ιτούρμπε δε σημείωνε το πανέμορφο γκολ στο τέλος, κάνοντας άπαντες να ασχοληθούν με αυτό, και βάζοντας ισχυρές βάσεις πρόκρισης για τον Άρη, τότε δικαιολογημένα όλα τα φώτα θα έπεφταν επάνω στον Βασίλη Φωτιά.

Γιατί αντικειμενικά να το δει κάποιος, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να πάρεις τέτοιες αποφάσεις που πήρε ο διαιτητής από την Πέλλα. Η συνολική παρουσία του και η διαχείριση του χθεσινού αγώνα δείχνει ότι στερείται ικανότητας. Δεν δικαιολογείται η χρήση του VAR σε φάσεις όπως τα πέναλτι (με αποκορύφωμα το πρώτο) που κέρδισε ο Αρης. 

Κι αν δεν ήταν ο Διαμαντόπουλος στο VAR ή δεν είχαν αιτηθεί οι Κιτρινόμαυροι τη χρήση του στο χθεσινό παιχνίδι, τότε ο Φωτιάς θα είχε προχωρήσει σε μια πρώτης τάξεως αλλοίωση αποτελέσματος. Διαιτητές σαν και του λόγου του αποτελούν την απόδειξη γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε (και έχει ασφαλώς) ανάγκη τη χρήση της τεχνολογίας! Από τις ελάχιστες σωστές αποφάσεις που πήρε ήταν να διορθώσει τον επόπτη στο κόρνερ που κέρδισε ο Αρης και από το οποίο προήλθε η γκολάρα του Ιτούρμπε. Αυτή δηλαδή που ουσιαστικά… έσωσε τον διαιτητή, καθώς ο Αρης με το προβάδισμα δύο τερμάτων βγήκε από μια πιο επικίνδυνη κατάσταση ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Ηράκλειο.

Το βασικό ζητούμενο για τον Αρη στο χθεσινό παιχνίδι ήταν το αποτέλεσμα, καθώς σε διπλούς αγώνες, όπως στο Κύπελλο, δίνει μεγάλο προβάδισμα το σκορ του πρώτου αγώνα και ειδικά στην έδρα σου. Αυτό πέτυχε ο Αρης με την αγωνιστική του παρουσία στο α’ ημίχρονο, όπου έβγαλε ένταση, είχε ταχύτητα, πίεσε τον αντίπαλο και εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές του σε συνδυασμό με τα λάθη των αντίπαλων αμυντικών. Στο β’ ημίχρονο, όμως, έπαιξε με τη φωτιά και ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι θα κυλούσε πιο εύκολο μετατράπηκε σε ροντέο. Γιατί η ομάδα άρχισε να ξεμένει από εντάσεις και δυνάμεις, παραχώρησε γήπεδο και δεν είχε την απαιτούμενη ηρεμία για να κρατήσει μπάλα και να διαχειριστεί το προβάδισμα της. Εδωσε δικαίωμα στον ΟΦΗ να μπει στο παιχνίδι, να πάρει μέτρα και περισσότερες πρωτοβουλίες με την ελπίδα ότι αν δεν φτάσει στην ισοφάριση να κρατήσει έστω το σκορ στα επίπεδα του 2-1.

Η ποιότητα και οι προσωπικότητες που διαθέτει η κάθε ομάδα, όμως, πολλές φορές κάνουν τη διαφορά. Οπως την έκανε ο Χουάν Ιτούρμπε, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Να κάνει τη μία ενέργεια που συνήθως κάνει και τη διαφορά. Κι έτσι το πρώτο του γκολ με την Κιτρινόμαυρη φανέλα μπορεί να άρχισε, βάσει προσδοκιών, αλλά μπορεί να αποδειχθεί χρυσό στην προσπάθεια που θα κάνει (και) φέτος ο Αρης για να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.