Ο Ισπανός που συζητήθηκε… ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Metrosport Team27 Ιανουαρίου 2026

Η UEFA όρισε τον Ισπανό διαιτητή, Ρικάρντο Ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα, για να διευθύνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λυών για την όγδοη αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Ο Ισπανός διαιτητής αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση που έχει προκαλέσει έντονα ερωτήματα γύρω από τη διαχείριση των ορισμών από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Τη σεζόν 2021/22, η ΚΕΔ τον παρουσίασε με διαφορετικά ονόματα σε δύο κρίσιμα παιχνίδια ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, παρότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο και στις δύο περιπτώσεις βρισκόταν στο VAR.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα των Play-Off στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1, η ΚΕΔ τον εμφάνισε ως Ντε Ρικάρντο. Το παιχνίδι εκείνο είχε ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία και διεξήχθη υπό έντονη πίεση και αυξημένο ενδιαφέρον.

Περίπου ενάμιση μήνα αργότερα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας έμεινε στη μνήμη κυρίως για τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Ματέου Λαόθ, αλλά και για τη συμβολή του VAR, στο οποίο συμμετείχε ο ίδιος Ισπανός, που όμως παρουσιάστηκε πλέον ως Ρικάρντο Μπενγκοετσέα.

Στον τελικό εκείνο, η ισπανική διαιτητική ομάδα αγνόησε τον προκλητικό πανηγυρισμό του Αϊτόρ μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, χωρίς να υπάρξει αποβολή, ενώ παράλληλα δεν δόθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Μιτρίτσα, σε μια φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες. Όλα αυτά συνέβησαν με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αφήνοντας βαριά σκιά πάνω στον τελικό και στις αποφάσεις της διαιτησίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.