Ο Ηρακλής επέστρεψε στις νίκες, με μεγάλο διπλό στη Βέροια

Κωστής Παναγιώτου22 Απριλίου 2023

Ο Ηρακλής έφυγε με τεράστιο διπλό από την έδρα της Βέροιας (1-2), χάρη στο απίστευτο αυτογκόλ του Περδίκη και το τέρμα του Άλεξιτς, με τους "κυανόλευκους" να ανεβαίνουν στην τέταρτη θέση, ενώ η ομάδα της Ημαθίας έμεινε στις τελευταίες θέσεις.

Η ομάδα του Τσιώλη με αυτή τη νίκη έφτασε τους 34 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, μαζί με την ΑΕΛ που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Αντίθετα η Βέροια παράμεινε στους 20 βαθμούς και βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα υπήρξε ένταση, με τη Βέροια να διαμαρτύρεται αρχικά για το γκολ του Άλεξιτς, καθώς θεώρησαν πως ο Σέρβος ήταν οφσάιντ, ενώ αργότερα ήταν η σειρά του Ηρακλή να διαμαρτυρηθεί για ανατροπή του Άλεξιτς από τον Βενετικίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.

Η ένταση δεν έλειψε ούτε στις κερκίδες του γηπέδου, καθώς υπήρξε ένταση με τον νέο μέτοχο του Ηρακλή, Αλέξη Κούγια, και με ένα οπαδό της Βέροιας. Με τον γνωστό ποινικολόγο να μεταφέρεται στην κερκίδα των φιλοξενούμενων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Ηρακλής ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση, παίρνοντας προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Πανάγος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, ο Άλεξιτς βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1, με τον Σέρβο να φτάνει τα 10 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 24ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Βιτλή στη σέντρα του Ντουμάνη. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, αλλά μετά από υπόδειξη του βοηθού του καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της Βέροιας. Ο Μπουόλι ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και πέρα από το τέρμα του Άλεξιτς δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Βενετικίδη.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι παίκτες της Βέροιας πέτυχαν ένα απίστευτο αυτογκόλ. Ο Μανωλιούδης προσπάθησε να διώξει τη μπάλα από τη μικρή περιοχή, αλλά εκείνη βρήκε στον Περδίκη, με αποτέλεσμα η μπάλα να παίρνει περίεργη φορά και να να καταλήγει στα δίχτυα των γηπεδούχων, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Ηρακλή (1-2).

Στο 69ο λεπτό ο Μπουόλι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει σε 2-2, καθώς βρέθηκε απέναντι από τον Παλαβράκη, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πήρε ρεβάνς από τον επιθετικό της Βέροια για το πέναλτι, αποκρούοντας με τα πόδια.

Στα τελευταία λεπτά η Βέροια απείλησε με τον Κολαρά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Παλαβράκης είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε τη μπάλα. Μερικά λεπτά αργότερα ο Κόκκορης έχασε ευκαιρία να κάνει το 3-1 υπέρ του Ηρακλή, αλλά ο Βενετικίδης απέκρουσε.

Βέροια (Προπονητής: Μπαξεβάνος):Βενετικίδης, Ντουμάνης, Μπουκουβάλας, Περδίκης, Μασούρας (77' Μπαϊντού), Κολλάρας, Μπλέτσας (64' Ιωάννου), Μπελεβώνης (77' Ελευθεριάδης), Γιουκούδης (84' Ισαακίδης), Μανωλιούδης, Μπουόλι.

Ηρακλής (Προπονητής: Τσιώλης): Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Μιστκόφσκι (46' Κούστα), Άλεξιτς (79'Σγουρής), Τομάς (83' Κόκκορης), Σίλβα (90' Δοϊρανλής), Κωστούλας, Βίτλης, Πατράλης, Κουντουριώτης (46' Χειρίτραντας).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.