Ο Ηρακλής χρειάζεται επενδυτή και το δέλεαρ είναι η ακίνητη περιουσία του

Δημήτρης Κανελλάκης29 Απριλίου 2021

Εχω πραγματικά μεγάλη απορία να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για τον Ηρακλή το επόμενο χρονικό διάστημα. Παρακολουθώ όλα τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεκολλήσουν οι "κυανόλευκοι" από το τέλμα στο οποίο βρίσκονται, από τον... Γολγοθά που ανεβαίνουν, από το μαρτύριο που βιώνουν και αδυνατούν να το πολεμήσουν.

Ήμουν πάντα της άποψης ότι ο Ηρακλής θα μπορέσει να επανεκκινήσει και να ξεμπερδέψει από όλα αυτά που τον έχουν μικρύνει, μόνο υπό δύο πολύ αυστηρές προϋποθέσεις: να βρει επενδυτή που θα είναι σοβαρός και ισχυρός για να τον θωρακίσει οικονομικά και να του δώσει την ασφάλεια που του λείπει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αφενός, και να αξιοποιήσει, αφετέρου, την περιουσία του.

Χωρίς επενδυτή ο Ηρακλής δεν θα ξαναγίνει η ομάδα που ονειρεύονται οι φίλαθλοί του. Δεν θα καταφέρει να είναι η ομάδα που θα βρίσκεται σταθερά στην Super Leeague και θα μπορεί να θέτει στόχους.

Δυστυχώς για τους "κυανόλευκους" ούτε ο Παπαθανασάκης ήταν επενδυτής, ούτε ο Τομ Παπαδόπουλος. Δεν χρειάζεται, για να συνεννοούμαστε, τέτοιους επενδυτές. Οσο μπορεί πιο μακριά θα πρέπει να μένει από τέτοιους, να τους αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι, για να μην ξαναμπλέξει και βρεθεί σε χειρότερα από αυτά που πέρασε.

Οφείλω να επισημάνω, βέβαια, ότι το θέμα δεν είναι τι θέλει ο Ηρακλής, αλλά αν θα υπάρξει ο ισχυρός και σοβαρός επενδυτής που θα ενδιαφερθεί να επενδύσει στους "κυανόλευκους"

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οι -σοβαροί και ισχυροί- επενδυτές δεν βρίσκουν λόγους για τους οποίους θα άξιζε να ασχοληθούν με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Ηρακλής θα βρει έναν επενδυτή έτσι όπως ήδη έχει περιγραφεί παραπάνω, μόνο αν η εμπλοκή ενός επιχειρηματία συνδυαστεί με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ομάδας.

Αν λειτουργήσει, δηλαδή, η ακίνητη περιουσία του Ηρακλή ως το κορυφαίο κίνητρο και όχι η ποδοσφαιρική του ομάδα. Το καταλαβαίνω ότι ακούγεται άσχημα, αλλά, αν θέλουν στον Ηρακλή να είναι ρεαλιστές και να αντιμετωπίζουν με την ψυχρή λογική τα πράγματα, αυτή είναι η κατάσταση.

Και μακάρι να τους προκύψει, διότι διαφορετικά θα παιδεύονται για να αγοράσουν τον ΑΦΜ κάποιας ομάδας για να παίξουν στην Γ' Εθνική και θα βγαίνουν στη γύρα να μαζέψουν -χωρίς να είναι βέβαιο και ότι θα τα καταφέρουν- τα λεφτά που χρειάζονται για να πληρώσουν...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.