Ο Ιωαννίδης στο 90+7' έσωσε πάλι τον Παναθηναϊκό απέναντι στο ψυχωμένο ΟΦΗ

Κωστής Παναγιώτου28 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΟΦΗ έφτασε λίγα λεπτά πριν να βάλει τέλος στο αήττητο σερί του Παναθηναϊκού, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ξανά ο άνθρωπος που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για τους πράσινους, ισοφαρίζοντας στο 90+7' τους Κρητικούς, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν από το 8ο λεπτό με παίκτη λιγότερο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να πάρει τους τρεις βαθμούς τη νίκης, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μειώσει και άλλο τη διαφορά, καθώς επικράτησε με 4-0 στην έδρα του Βόλου, φτάνοντας πλέον στο -4 από το τριφύλλι.  

Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σαμουέλ Γιοχού δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από μαρκάρισμα στον Σπόραρ εκτός περιοχής, με τον διαιτητή του αγώνα να κρίνει ο πως ο αμυντικός των Κρητικών ήταν ο τελευταίος αμυνόμενος, ενώ δεν είχε πρόθεση να παίξει τη μπάλα.

Στα επόμενα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήραν τα ηνία του αγώνα, ασκώντας μεγάλη πίεση στην εστία των φιλοξενούμενων. Η πρώτη καλή στιγμή των πράσινων ήρθε από εκπληκτική πάσα του Μπερνάρ στο Παλάσιος, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μανδά.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σπόραρ, ύστερα από σέντρα του Χουάνκαρ από τα αριστερά, πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι του ΟΦΗ.

Στο 51ο λεπτό ο Μπερνάρ, οποίος ήτα ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του τριφυλλιού, έσκαψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας, πάσαρε στον Παλάσιος και εκείνος με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά.

Μπορεί οι Κρητικοί να μην είχαν δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι, αλλά μια στιγμή ήταν αρκετή για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Στο 59ο λεπτό ο Ο Μπαλογιάννης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Λάρσον πήρε την κεφαλιά, ο Μπρινιόλι απέκρουσε, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, σύμφωνα με το VAR, κάνοντας το 0-1.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο ΟΦΗ θα φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Λεωφόρο, ο συνήθης ύποπτος των πρασίνων, Φώτης Ιωαννίδης, μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μετά από υπέροχη πάσα του Τσέριν, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό στο 90+7'.

Παναθηναϊκός ( Προπονητής: Γιοβάνοβιτς ): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (75’ Βέρμπιτς), Σπόραρ, Μπερνάρ.

ΟΦΗ ( Προπονητής: Νταμπράουσκας ): Μανδάς, Λάρσον, Γιοχού, Πασαλίδης (74’ Γιαννούλης), Διαμαντής, Μαρινάκης (46’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89’ Τσιλιανίδης), Τοράλ (82’ Περέα), Ντίκο (74’ Νέιρα).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.