Ο Ίλισιτς έγραψε δύο φορές ιστορία

Γιώργος Πετρίδης11 Μαρτίου 2020

Η Αταλάντα συνεχίζει να «λάμπει» και μέσα από την πορεία της αναδεικνύονται ξεχωριστά επιτεύγματα. Ο Γιόσιπ Ίλισιτς έκανε την Ευρώπη να… παραμιλάει με το χθεσινό κατόρθωμα του αφού σκόραρε τέσσερις φορές στη νίκη της ομάδας του με 4-3 επί της Βαλένθια για το Champions League. Πρόκειται για επίτευγμα με ιστορική χροιά.

Ο Σλοβένος έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκόραρε τέσσερις φορές σε ένα παιχνίδι απέναντι σε ισπανική ομάδα. Το κατάφεραν πριν από τον Ίλισιτς ο Ντάντο Πρσο με τη Μονακό απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 2003 και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με την Ντόρτμουντ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013.

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Ο Ίλισιτς έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που σκόραρε 5+ φορές σε διπλούς νοκ-άουτ αγώνες. Έξι είχε ο Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν σε ματς της σεζόν 2011-12 και πέντε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στη σεζόν 2016-17.

Συνολικά όμως η Αταλάντα φρόντισε να «γράψει» ένα ξεχωριστό επίτευγμα καθώς σημείωσε περισσότερα γκολ από κάθε ιταλική ομάδα σε διπλούς αγώνες στη διοργάνωση, σκοράροντας οχτώ φορές απέναντι στις «Νυχτερίδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.