Ο Iceman είναι εδώ, «χτυπάει» την πόρτα της πρώτης ομάδας

Γιώργος Καστάνης14 Νοεμβρίου 2021

Ο μεγάλος απών στον τελικό Κυπέλλου τον περασμένο Μαϊο στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ήταν ο Ινγκι Ινγκασον. Ο Ισλανδός τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Μάλιστα όταν η ομάδα έπαιζε στον τελικό και κέρδιζε τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1, ο Ισλανδός ήταν στην Ρώμη, για θεραπείες.

Έθεσε ως μεγάλο στόχο να επιστρέψει πιο δυνατός. Πιο αποφασισμένος. Και τα κατάφερε. Το απέδειξε χθες στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β με τον Πανσερραικό. Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε και με το οποίο ο Δικέφαλος ισοφάρισε, αλλά η συνολική εμφάνισή του, που δείχνει πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Χάρη στο πάθος του για να παίξει μπάλα, τον εγωϊσμό του και την γερή του κράση, κατάφερε να επιστρέψει πιο δυναμικά.

Το 11ο γκολ του με τον ΠΑΟΚ

Ο Ινγκασον αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό που διεξήχθη στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία και επιβεβαίωσε πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που είχε υποστεί πριν από περίπου έξι μήνες.

Ο Ισλανδός ήταν βασική επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία για την χθεσινή ενδεκάδα. Πρακτικά ήταν το πρώτο 90λεπτο στο οποίο αγωνίστηκε μετά από μισό χρόνο απουσίας από τα επίσημα παιχνίδια. Είχε προηγηθεί βεβαίως η συμμετοχή του, επί 62 λεπτά στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β με τον Ολυμπιακό Β την προηγούμενη αγωνιστική. Χθες σκόραρε στο 52ο λεπτό ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ Β, ενώ έβγαλε όλο το 90λεπτο της αναμέτρησης.

Ο Ινγκασον πέτυχε το 11ο γκολ του, σε επίσημο παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Την περσινή σεζόν (2020-21) είχε παίξει σε 39 επίσημα παιχνίδια με την επαγγελματική ομάδα του Δικεφάλου σημειώνοντας έξι γκολ. Την σεζόν 2019-2020 είχε παίξει σε 34 παιχνίδια και είχε πετύχει τέσσερα γκολ.

Ο Ινγκασον αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ Β κυρίως για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βρει ρυθμό που θα τον βοηθήσει να επανέλθει στην πρώτη ομάδα. Δείχνει όμως πως είναι έτοιμος να χτυπήσει την “πόρτα” της πρώτης ομάδας.

Η γερή κράση του Ινκασον και ο απίστευτος εγωισμός του για νίκες

Πριν από τρείς μήνες, είχε μιλήσει στο Metropolis 95,5 ο γυμναστής, Πασχάλης Κεχλιμπάρης για τον Ίνγκι Ίνγκασον και είχε περιγράψει όλα εκείνα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον Ισλανδό και τον βοήθησαν εν τέλει να επιστρέψει σιδερένιος. Ο Πασχάλης Κεχλιμπάρης είχε δηλώσει στο Metropolis 95,5 τον περασμένο Μαϊο τα εξής:


«Με τον Ίνγκι δουλεύουμε τα τελευταία δυο χρόνια μαζί. Είναι ένας στρατιώτης. Δεν κουράζεται ποτέ. Είναι δυναμικός χαρακτήρας. Το πρόβλημά του στο γόνατο προέκυψε το τελευταίο δίμηνο από τα συνεχόμενα παιχνίδια τόσο με τον ΠΑΟΚ όπου έπαιζε κάθε τρεις μέρες, όσο και με την Εθνική Ισλανδίας. Παρά τον τραυματισμό του, είναι γερή κράση ο Ίνγκασον. Είναι από τους πιο δυνατούς ανθρώπους που έχω δουλέψει. Έχει εγωισμό και θα πρέπει να φτάσει στο αμήν για να πει δεν μπορώ να παίξω. Είναι ένας μαχητής».

Θυμίζουμε πως ο Ίνγκασον εγχειρίστηκε στην Ιταλία στο χόνδρο και οι εκτιμήσεις που γίνονταν τον περασμένο Μαϊο, έκαναν λόγο για ένα διάστημα αποθεραπείας που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρεις μήνες. Τελικά απαιτήθηκε μεγαλύτερο διάστημα, όμως το πλέον σημαντικό, είναι πως επέστρεψε σιδερένιος και μέσα στο γήπεδο, δείχνει τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν όταν αγωνίζονταν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Όσο για την προοπτική ενός νέου συμβολαίου (το ήδη υπάρχον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι), ο Ινγκασον έλεγε πρόσφατα πως τον ενδιαφέρει να παίξει ξανά και να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα και αμέσως μετά είναι διατεθειμένος να συζητήσει αναλυτικά για μία νέα συνεργασία με τον Δικέφαλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.