Ο Ιακωβίδης στο στούντιο του Metropolis: «Αυτό με ενόχλησε - Φαινόμενο ο Αντετοκούνμπο»

Metrosport Team02 Απριλίου 2022

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να λάβει μέρος σε τουρνουά του ΑΣ Άρης προς τιμήν του Άλκη Καμπανού, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Metropolis 95.5.

«Δέχθηκα την πρόσκληση χωρίς δεύτερη σκέψη όταν μου είπαν ότι είναι προς τιμήν του παιδιού. Πέρα από τους αθλητές και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας πολεμάει στην καθημερινότητά του, έτσι και εγώ στους αγώνες μου» είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για το ξέσπασμά του που είχε συγκινήσει: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορούσα να σκεφτώ αυτό που συμβαίνει τώρα. Έχω χορηγούς τον ΑΝΤ1 και την ΔΕΛΤΑ και είμαι πλήρως καλυμμένος και μπορώ να αφοσιωθώ στην προπόνησή μου.

Μπαίνω στο γυμναστήριο και τι να τους πω; Όλα καλά; Τι όλα καλά. Για μένα είναι καλά. Πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να πάνε στο μεροκάματο. Πόσο θα αντέξουν; Υπάρχουν επαφές με την Πολιτεία. Θέλει κάθετες αποφάσεις. Αν δεν μιλάμε το πρόβλημα διαιωνίζεται. Εχω μεγαλώσει μέσα στα γυμναστήρια. Αν κάτσω σπίτι, μπορεί να πηγαίνουν όλα τέλεια, αλλά αν δεν πάω προπόνηση νιώθω άχρηστός. Το κάνω σε όλη μου την ζωή.

Έχω έρθει πολλές φορές στο όριο. Αυτό που με ενόχλησε στους Ολυμπιακούς και μίλησα όπως μίλησα ήταν ότι σταματάω, δεν ήθελα. Δεν μου άρεσε που φεύγω. Δεν ήταν ότι ήθελα να τα πω για τα πω. Ήθελα να φορέσω ξανά το εθνόσημο. Μου είχαν έρθει πολλά μηνύματα, ακόμη και από μικρά παιδιά που ξεκινούσαν γυμναστήριο εξαιτίας μου. Δάσκαλος μου έστειλε θέλω να μάθω την ιστορία σου για να την πω στα παιδιά μου. Πλέον, είμαι υποχρεωμένος γι' όλον αυτόν τον κόσμο να συνεχίσω. Αισθάνομαι ότι τους εκπροσωπώ».

Τόνισε ότι: «Θαυμάζω πολλούς αθλητές. Και Έλληνες και ξένους. Ο Αντετοκούνμπο είναι φαινόμενο για όλη την πορεία του. Είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο. Από που ξεκίνησε, πως συνέχισε και τι έγινε. Για την Άρση Βαρών υπάρχουν πολλές ιστορίες. Η μεγάλη ντριμ τιμ ξεκίνησε από το μηδέν. Απλά έπεσαν σε ένα κράτος που επένδυσε στον αθλητισμό και είδαμε αυτή την ομάδα που είδαμε. Με ενοχλεί όταν με ρωτάνε για την ντριμ τιμ και γιατί δεν υπάρχει πια. Δεν υπάρχει το ίδιο μπάτζετ, επένδυση είναι.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.