O Hρακλής που επιβίωσε, οι συμπαίκτες του Ευγενίου και ο μεγάλος στόχος

Βασίλης Μάστορας04 Μαΐου 2022

Ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής πέτυχε φέτος τον αντικειμενικό του στόχο που ήταν μία αξιοπρεπής παρουσία στο Πρωτάθλημα της Super League2. Οχι ότι η… βαριά του φανέλα δεν θα έπρεπε να έχει κάτι καλύτερο ως στόχο, αλλά αν σκεφθεί κάποιος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «χτίστηκε» αυτή η ομάδα, εύκολα θα αντιληφθεί ότι οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν έναν μικρό άθλο. 

Από καραμπόλα βρέθηκαν στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία, μετά από πολλές παλινωδίες «παντρεύτηκαν» με την Τρίγλια και το ρόστερ χτίστηκε στο και πέντε. Ολα αυτά λογικό ήταν να δημιουργήσουν πολλά ερωτηματικά για το τι τελικά θα μπορούσε ο Ηρακλής να πετύχει φέτος. Υπήρχε το απαισιόδοξο σενάριο, απλώς να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και το λίγο περισσότερο αισιόδοξο για μία αξιοπρεπή παρουσία στη Super League. Τελικώς καλύφθηκε και με το παραπάνω το δεύτερο. 

Ο Ηρακλής τερμάτισε στην 7η θέση έχοντας συγκεντρώσει 48 βαθμούς. Και επειδή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και ικανές να αναδείξουν το μέγεθος του φετινού αποτελέσματος των «κυανολεύκων», η Ξάνθη, ομάδα δομημένη με πλάνο και στόχο τον προβιβασμό, συγκέντρωσε συνολικά πέντε βαθμούς περισσότερους και τερμάτισε στην 3η θέση.

Η φετινή χρονιά ανήκει στο παρελθόν και αποτελεί την καλύτερη βάση για την επόμενη. Χρονιά η οποία θα είναι γεμάτη απαιτήσεις και με κορυφαίο στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης και τον προβιβασμό του Ηρακλή στη φυσική του θέση που είναι η Super League1. Στόχος- απαίτηση από τους ταλαιπωρημένους φίλους του.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κ. Ευγενίου, κατά δήλωση του, θα παραμείνει ο κύριος χρηματοδότης και της νέας προσπάθειας. Εχοντας πλέον χαρτογραφήσει τα νερά των «κυανολεύκων» δηλώνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να πετύχει τον στόχο της. Η απόφαση του κ. Ευγενίου πέρασε από χίλια κύματα. Με δεδομένο ότι είναι παράγοντας που κάνει αυτά που υπόσχεται και γνωρίζοντας ότι ο Πρωταθλητισμός απαιτεί μπάτζετ μεγαλύτερο από το 1 εκ. ευρώ, «ζύγισε» πολύ την απόφαση του. 

Πριν από δύο μήνες πέρασαν πολλά σενάρια από το μυαλό του, τα οποία έμειναν σενάρια μέχρι τη στιγμή που συναντήθηκε με τον Τομ Παπαδόπουλο, ο οποίος του υποσχέθηκε οικονομική στήριξη ύψους περίπου 500.000 ευρώ. Βεβαίως το ζήτημα είναι αν τελικώς ο ομογενής επιχειρηματίας υλοποιήσει την υπόσχεση του στο έπακρο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί μία «μαύρη τρύπα» η οποία θα πρέπει να καλυφθεί. Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε και την παρουσία του Παναγιώτη Λεονταρά, συνεργάτη του κατά την προηγούμενη θητεία του στον Ηρακλή, ως το πρόσωπο που θα είναι ο αντί αυτού στο νέο δ.σ. της ΠΑΕ. Επιθυμία η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί συντόμως.

Ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση της προσπάθειας, μέσω τρίτων, έχει εκδηλώσει και ο Ηλίας Θεοδωρίδης που συμμετείχε στο παρελθόν στο δ.σ. της ΠΑΕ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ευγενίου είναι επιφυλακτικός γι’ αυτή τη συνεργασία. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής είναι άτομο που θέλει συμπαίκτες στη διοίκηση, αλλά τα άτομα αυτά θα πρέπει να έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης μαζί του.

Ο σχεδιασμός της νέας ομάδας θα αρχίσει να γίνεται την επόμενη εβδομάδα. Πρώτο βήμα η επιλογή του προπονητή που θα «τρέξει» το πρότζεκτ «Πρωτάθλημα». Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Ηρακλή, εκτιμούν τις ικανότητες του, αλλά απλώς δεν είναι σίγουροι ότι έχει το μέταλλο να κουμαντάρει μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Ο νυν προπονητής του Ηρακλή, παρ’ όλα αυτά, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στον πάγκο.

Οσον αφορά το μπάτζετ, θα είναι ρεαλιστικό. Με δεδομένο ότι το φετινό εγχείρημα, τηρουμένων των αναλογιών πέτυχε, οι άνθρωποι του Ηρακλή σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα ρόστερ στο οποίο θα «παντρέψουν» τον νεανικό ενθουσιασμό και το ταλέντο, με την εμπειρία. Ετσι το μπάτζετ δεν θα εκτιναχθεί σε επίπεδα που μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον της ΠΑΕ.

Αυτές είναι οι ασκήσεις επί χάρτου για μία χρονιά που ο Ηρακλής ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων. Σαφώς και ξεκινάει με καλύτερες προϋποθέσεις από πέρυσι, αλλά η θεωρία από την πράξη έχει πολλές φορές τεράστια απόσταση. Αρα χρειάζεται να γίνονται αργά και σταθερά βήματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.