Ο γρίφος του Πάμπλο Γκαρσία

Metrosport Team20 Απριλίου 2021

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης – Κ. Πετρωτός – Γ. Ζαϊρης

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια τον Ολυμπιακό, έβγαλε αντανακλαστικά μετά από δύο αποτυχημένα αποτελέσματα με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα, έχει όμως μπροστά του ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι, στην διαδικασία των πλέι οφ με αντίπαλο τον Άρη. Και για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσεως, είναι επιβεβλημένο να πετύχει μία ακόμη νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη στο μίνι Πρωτάθλημα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε, για πρώτη φορά, ένα σχηματισμό (3-4-2-1) που δεν τον είχε εφαρμόσει μέχρι και πριν από το κυριακάτικο παιχνίδι. Είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται και πλέον καλείται να αποφασίσει, εάν θα τον εφαρμόσει και στο αυριανό ματς. Βεβαίως στις δηλώσεις του, στο κανάλι του Δικεφάλου, ο Γκαρσία είπε πως προσάρμοσε το σύστημα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα και πως παίζει ο αντίπαλός του. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Καθημερινά προσπαθούμε να αξιολογήσουμε την ομάδα και να δούμε που χρειάζεται να βελτιωθεί. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος παίζει με ένα συγκεκριμένο σύστημα και θέλαμε να ανταποκριθούμε σε αυτό. Αμυντικά κάναμε κάποιες προσαρμογές και καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τα αντίπαλα ατού. Μετά την αποκατάσταση, πρέπει να δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές που παρουσίασαν ορισμένα μικροπροβλήματα και ουσιαστικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε την ανάλυση του επόμενου αντιπάλου. Και βάση αυτού θα αποφασίσουμε τι είναι το καλύτερο για την ομάδα».

Ο γρίφος του Γκαρσία, εκτός από την διάταξη που θα ζητήσει από τους παίκτες του να εφαρμόσουν με αντίπαλο τον Άρη, προσδιορίζεται και στην ανταπόκριση βασικών παικτών. Ο Ινγκασον για παράδειγμα πονούσε και χθες, έπαιξε με ένεση κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν είναι βέβαιο πως θα αγωνιστεί. Ενοχλήσεις έχουν ακόμη οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια και σήμερα θα φανεί σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Ενδεχομένως να μην ρισκάρει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, εάν διαπιστώσει πως υπάρχει κίνδυνος για κάποιον από τους παίκτες. Πάντως το σίγουρο είναι πως προετοιμάζει την ομάδα για την νίκη. Οι παίκτες θα προπονηθούν σήμερα και στη συνέχεια ο Γκαρσία θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Άρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.