Ο γρίφος της απόκτησης ενός γκολτζή και η δεύτερη όψη του νομίσματος

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Νοεμβρίου 2022

Oπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου και Μπότο έχουν καταλήξει στους παίκτες που θα τους απασχολήσουν και όλα είναι έτοιμα από τώρα για την προσπάθεια που θα γίνει να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας επιθετικός με ικανότητα στο σκοράρισμα. Το πρώτο που ενδιαφέρει είναι, προφανώς, ποιος θα είναι αυτός ο παίκτης. Τι βιογραφικό έχει, ποιες είναι οι μέχρι τώρα επιδόσεις του, κατά πόσο πείθει ότι θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Το δεύτερο που έχει σημασία είναι πότε θα αποκτηθεί και πότε θα ενταχθεί στην ομάδα, για να μπει στις προπονήσεις και να αρχίσει να αγωνίζεται όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Αν πρόκειται για ελεύθερο, μπορεί ακόμη και τώρα να αρχίσει προπονήσεις και να υπογράψει από την πρώτη μέρα της επίσημης μεταγραφικής περιόδου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορεί να αποκτηθεί και να ενταχθεί στην ομάδα από την 1η Ιανουαρίου. Αν, όμως, πρόκειται για ελεύθερο, ποιοι και πόσοι ικανοί γκολτζήδες είναι χωρίς δουλειά, Νοέμβριο μήνα, σε όλο το ποδοσφαιρικό στερέωμα; Κι αν υπάρχουν κάποιοι, πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να επανέλθουν μετά από πολύμηνη αγωνιστική απραξία; Είναι πάρα πολύ δύσκολο θέμα η επίλογη ελεύθερου μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή την εποχή δεν υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στα αζήτητα.

Το πιο πιθανό σενάριο και το πιο συνηθισμένο σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ κάποιον με δανεισμό. Παίκτη που ανήκει σε ομάδα, που προπονείται και αγωνίζεται, ή και δεν αγωνίζεται γιατί δεν είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή, αλλά βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και σε ετοιμότητα. Υστερα, υπάρχει και η πιθανότητα να αγοράσει κάποιον παίκτη, με προσιττό αντίτιμο, επειδή το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και δεν έχει ανανεωθεί. Αλλά σ' αυτές τις δύο περιπτώσεις, ο παίκτης δεν μπορεί να αρχίσει προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ πριν τελειώσει το 2022.

Δύο ακόμη ερωτήματα είναι τα εξής: 1. Τι ηλικίας παίκτης θα αποκτηθεί; Ενας ακόμη νεαρός, το πολύ 22-23 ετών, ή ένας πιο έμπειρος; 2. Θα είναι παίκτης που θα ενταχθεί στο νέο project με προοπτική και για την επόμενη μέρα, ή παίκτης με μοναδικό στόχο να βοηθήσει έως τη λήξη της φετινής σεζόν; Λογικά, ο Λουτσέσκου και ο Μπότο θα στοχεύουν, ανεξάρτητα από ηλικία, στην απόκτηση ενός σκόρερ που θα μείνει σε βάθος χρόνου, αλλά αυτό ακριβώς καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή.

Ουσιαστικά, μιλάμε για έναν γρίφο για δυνατούς λύτες. Εχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε αν ο Λουτσέσκου και ο Μπότο καταφέρουν να τον λύσουν με τρόπο πειστικό και αγωνιστικά ωφέλιμο για τον ΠΑΟΚ. Οπως έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα περιοριστούν στην απόκτηση μόνο ενός φορ. Γιατί, οι τρεις τελευταίες νίκες δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν. Η ομάδα έχει ανάγκη και από άλλους ποιοτικούς παίκτες. Από 10άρι σίγουρα...

ΥΓ. Επειδή το... νόμισμα των μεταγραφών έχει πάντα δύο όψεις, υπάρχει και ένα ακόμη ερώτημα: Θα προσπαθήσει να πουλήσει παίκτη ο ΠΑΟΚ σ' αυτή τη μεταγραφική περίοδο; Κι αν ναι, ποιον θα κάνει τάληρα αυτή τη φορά; Κάποιον, ή (μακάρι) κάποιους από αυτούς που δεν έχουν τα φόντα να σταθούν σ' αυτή την ομάδα, ή κάποιον από αυτούς που, θεωρητικά, περιλαμβάνονται στο project για το “χτίσιμο” μιας νέας ομάδας; Πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί το δεύτερο. Κι αν όντως βγει αληθινός αυτός ο φόβος, ας γίνει τουλάχιστον μία μόνο πώληση, όχι δύο ή περισσότερες...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.