Ο «γρίφος» στην άμυνα -Τι προβληματίζει τον Πάρντιου ενόψει του αγώνα στη Λιβαδειά

Γιώργος Στράντζαλης20 Δεκεμβρίου 2022

Εάν υπάρχει κάτι που να προβληματίζει έντονα τον Άλαν Πάρντιου για τον αυριανό αγώνα στη Λιβαδειά, αυτό δεν είναι άλλο από το κενό στο κέντρο της άμυνας, λόγω της απουσίας του τιμωρημένου, με τρεις κάρτες, Φαμπιάνο. Όταν ο Αρης δήλωσε τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο Νικολά Ενκουλού ετοιμαζόταν για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. 


Εκεί ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός του (σσ βαρύ διάστρεμμα) το οποίο αναμένεται να τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης τουλάχιστον και για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ετσι, από το… πουθενά προέκυψε πρόβλημα και λόγω της έλλειψης εναλλακτικής επιλογής ο Άλαν Πάρντιου θα πρέπει να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Φαμπιάνο. Μία απόφαση που παραμένει “γρίφος”, παρά το γεγονός ότι ο Μάρβιν Πίρσμαν θεωρείται από πιθανότερος αντικαταστάτης. Μια λύση εκ των έσω και μάλιστα δοκιμασμένη, αλλά όχι με τόση ιδιαίτερη ανταπόκριση του Βέλγου στο ρόλο του στόπερ. 

Ο Πάρντιου είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση στον εκτός έδρας αγώνα στον Βόλο, τότε λόγω της απουσίας του Μπράμπετς, είχε χρησιμοποιήσει τον Πίρσμαν δίπλα στον Φαμπιάνο και τον αντικατέστησε στο ημίχρονο χρησιμοποιώντας τότε τον ανέτοιμο Ενκουλού. 

Η άλλη επιλογή είναι ο νεαρός Κωνσταντίνος Τανούλης, ο μοναδικός “καθαρός” κεντρικός αμυντικός πίσω από την “τριάδα” (Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ενκουλού), αλλά δίχως την απαιτούμενη εμπειρία. Από ‘κει και πέρα, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Ιτούρμπε, μετά τη θετική παρουσία που είχε στο β’ ημίχρονο στον αγώνα Κυπέλλου στη Βοιωτία, ενώ έχει ενδιαφέρον η διαχείριση με τον Μαντσίνι καθώς ο Αργεντινός έχασε το διάστημα της προετοιμασίας λόγω της κόντρας που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τη διοίκηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.