Ο Γκρίνγουντ «ξυπνάει» μνήμες Μεντί και Γκιγκς

Δημήτρης Καλαϊτζής07 Φεβρουαρίου 2022

Πώς καταστρέφεται η καριέρα ενός ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Τι πιο τρανό παράδειγμα η υπόθεση του Μέισον Γκρίνγουντ που έχει σοκάρει τους πάντες στην Αγγλία και...ξυπνάει μνήμες του Μπενζαμέν Μεντί και του Ράιαν Γκιγκς, που επίσης απασχόλησε  έντονα το Νησί. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... 

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η αθλητική κοινή γνώμη τις καταγγελίες της πρώην συντρόφου του παιδί θαύματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μέισον Γκρίνγουντ, τον οποίο κατηγορεί για ξυλοδαρμό, σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

Η Χάριετ Ρόμπσον δημοσιοποίησε βίντεο και εικόνες που δείχνουν να έχει ματώσει στο πρόσωπό της και να έχει μώλωπες σε διάφορα σημεία του κορμιού της έπειτα από χτυπήματα του νεαρού άσου όπως καταγγέλει η ίδια, ενώ κυκλοφόρησε και ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται ο Γκρίνγουντ να πιέζει τη Ρόμπσον για να κάνει σεξ μαζί του κι εκείνη να αρνείται με αποτέλεσμα να εξαγριωθεί ο διεθνής Άγγλος επιθετικός.


Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση, απειλητική συμπεριφορά και ξυλοδαρμό της πρώην συντρόφου του, Χάριετ Ρόμπσον. Το ηχητικό που φαίνεται να στοιχειοθετεί τις κατηγορίες προκάλεσε σάλο στην Αγγλία και έφερε τον Γκρίνγουντ στο κρατητήριο. Ο νεαρός αθλητής πέρασε τρεις νύχτες σε κελί μετά τη σύλληψή του την περασμένη Κυριακή (30/1), αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για να διαλευκανθεί η υπόθεση.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έθεσε τον ποδοσφαιριστή εκτός ομάδας, χωρίς όμως να σχολιάσει δημόσια την υπόθεση και αρκέστηκε στο να γράψει στην ανακοίνωσή της: «Ο Μέισον Γκρίνγουντ δεν θα προπονείται με την ομάδα μας μέχρι νεωτέρας». 

Όλα τα αναμνηστικά που φέρουν το όνομα του Γκρίνγουντ έχουν αποσυρθεί από την μπουτίκ του «Ολντ Τράφορντ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε γνωστό πως οι φίλοι της ομάδας εάν θέλουν θα μπορούν να ανταλλάξουν τη φανέλα του με άλλη εντελώς δωρεάν.


  

Η εταιρεία Nike ακύρωσε το συμβόλαιο που είχε μαζί του, ενώ το όνομά του εξαφανίστηκε και από το παιχνίδι FIFA 22. 

Οι συμπαίκτες του Γκρίνγουντ αποφεύγουν τα σχόλια για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Νησί κι όχο μόνο και έπαψαν μάλιστα να τον ακολουθούν στα social media (Ρονάλντο, Πογκμπά, Καβάνι, Ντε Χέα), ωστόσο ορισμένοι (Ράσφορντ, Φρεντ, Λίνγκαρντ, Λίντελοφ) τον ακολούθησαν εκ νέου όταν είδαν να αποφυλακίζεται. 

Ο Μέισον Γκρίνγουντ ήταν ένας από τους παίκτες που απολάμβαναν μεγάλης στήριξης από το κοινό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως ένα πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο, όμως η τελευταία εβδομάδα έχει φέρει τις δύο πλευρές στη ρήξη. Ο προπονητής των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά τον σάλο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλέσει ξανά στις επιλογές του τον νεαρό παίκτη των «κόκκινων διαβόλων».


Σύμφωνα με την «Daily Mail», ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας επισκέφτηκε την υπερπολυτελή έπαυλη στην οποία διαμένει ο Γκρίνγουντ, για την οποία πληρώνει μηνιαίο ενοίκιο ύψους 14.000 λιρών και τοποθέτησε κλειστό κύκλωμα ασφαλείας στο χώρο. Κι αυτό έγινε γιατί ο παίκτης ανησυχεί για την ασφάλεια του, με τον νεαρό επιθετικό να προσλαμβάνει μάλιστα και δύο σεκιούριτι που θα περιπολούν την οικεία του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά χρόνια κι ενώ ήταν στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας, ο Γκρίνγουντ είχε φέρει δύο γυναίκες στο δωμάτιό του μαζί με τον Φιλ Φόντεν, γεγονός που οδήγησε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να τους αποκλείσει από την ομάδα. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε ξανά μία θέση στα «τρία λιοντάρια», σε αντίθεση με τον Γκρίνγουντ που δεν θα έχει ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί με την εθνική Αγγλίας.


Μπενζαμέν Μεντί

Η υπόθεση του Μέισον Γκρινγουντ, ενός σταρ του αθλητισμού που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του αλλά έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη λόγω της εξωγηπεδικής του ζωής, δεν είναι η πρώτη, αλλά ούτε η τελευταία που έχει συμβεί στα κοινά του ποδοσφαίρου. Βλέπε Μπενζαμέν Μεντί. Λίγες μόλις μέρες μετά την απελευθέρωσή του με εγγύηση, ήρθε να προστεθεί μία ακόμα καταγγελία στο κατηγορητήριο του. 

Πιο συγκεκριμένα μια κοπέλα κατήγγειλε τον ακραίο αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι για απόπειρα βιασμού. Η νέα καταγγελία έρχεται να προστεθεί στις επτά για βιασμό και στη μία για σεξουαλική επίθεση, φτάνοντας συνολικά τις εννέα καταγγελίες από έξι γυναίκες, για τις οποίες είχε προφυλακιστεί για περίπου πέντε μήνες, με τη δικάσιμο για τη νέα του υπόθεση να ορίζεται στις 25 Ιουλίου. 


Ράιαν Γκιγκς

Πέρα τους Γκρίνγουντ και Μεντί και ο Ράιαν Γκιγκς είχε απασχολήσει την αγγλική δικαιοσύνη. Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες επίθεσης σε γυναίκες, είναι ο Ράιαν Γκιγκς. Ο άλλοτε σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορείται ότι βιαιοπράγησε και προκάλεσε σωματικές βλάβες σε μια 30χρονη γυναίκα πρώην σύντροφό του ονόματι Κέιτ Γκέβιλ) και σε μία 20χρονη. Πρόκειται για μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2020, όταν και είχε συλληφθεί, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον πάγκο της Εθνικής Ουαλίας. «Έχω απόλυτο σεβασμό στο Νόμο και αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Δηλώνω αθώος και ανυπομονώ να καθαρίσω το όνομά μου», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Γκιγκς. 



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.