Ο Γκρέι χρειάζεται ανταγωνισμό

Metrosport Team03 Δεκεμβρίου 2022

Με αρκετή δόση υπερβολής μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι πριν καλά-καλά συστηθεί, ο Αλαν Πάρντιου είχε ζητήσει την ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης και καθώς του ζητήθηκε να αιτιολογήσει αυτό το συμπέρασμα είπε το αυτονόητο, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών ανταγωνισμού για να ωφεληθεί και ο Αντρε Γκρέι.

Στη διάρκεια της χρονιάς, ο Βρετανός τεχνικός εξέφρασε παράπονα για τη συνέπεια του Τζαμαϊκανού επιθετικού αλλά ουδέποτε αμφισβήτησε την ικανότητά του στο γκολ. «Ο Αντρε (σ.σ. Γκρέι) χρειάζεται ανταγωνισμό. Ο Ζερβίνιο δεν είναι επιθετικός αλλά τα έχει πάει καλά», είπε και εξήγησε γιατί στα τελευταία παιχνίδια τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή. «Κάποιες φορές ο Άντρε μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο ως αλλαγή, παρά ως βασικός. Μερικές φορές θέλω να ξεκινάω με τον Ζερβίνιο. Είναι καλύτερος στο build up, για να ελέγξουμε το παιχνίδι. Άλλες φορές βέβαια χρειάζομαι τον Άντρε για να σκοράρουμε γρήγορα ένα γκολ. 

Εξαρτάται από τις ανάγκες της ομάδας και τον αντίπαλο. Ο Γκρέι κάνει γκολ. Είτε ως βασικός είτε ως αναπληρωματικός. Κάνει αυτό που πρέπει. Οι παίκτες καταλαβαίνουν την προσέγγισή μου σε κάθε παιχνίδι. Στη σύγχρονη εποχή μπορούμε να χρησιμοποιούμε μίνιμουμ 14 παίκτες. Ολοι παίρνουν χρόνο και είναι καλό για την ομάδα. Οι καρποί της διαχείρισης θα φανούν στο δεύτερο μισό της σεζόν. Στην Αγγλία υπολογίζουμε πολύ τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και τελειώνουν τα παιχνίδια. Παίκτες όπως ο Γκρέι ή ο Καμάτσο που όταν είναι φρέσκοι αποτελούν πρόβλημα για τον αντίπαλο».

Ο Αλαν Πάρντιου απέκλεισε από τη λίστα των διαθέσιμων επιλογών τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και ενέταξε στις εναλλακτικές λύσεις τον Ματέι Βίντρα. «Ξέρω τον παίκτη, το έχουμε συζητήσει και μπορώ να πω ότι είναι μία επιλογή», είπε. Στην πραγματικότητα, γνωρίζει ότι αυτή την εποχή δεν είναι τόσο απλό να βρεις όλα τα στοιχεία που ψάχνεις σ’ έναν ποδοσφαιριστή. ««Σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν είναι τόσο απλό, εξαιτίας των λίγων επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Υπάρχει το οικονομικό, η διαθεσιμότητα και εάν κάποιος θέλει να έρθει. Ελπίζω να βρούμε κάτι καλό, αλλά δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δεν βρούμε σε αυτή την φάση», είπε.

Το ιδεατό σενάριο είναι η προσθήκη τριών ποδοσφαιριστών. Δηλαδή, του Βλάντιμιρ Νταρίντα, ενός φορ περιοχής και φυσικά ακραίου επιθετικού για να καλυφθεί το κενό του Ντάνιελ Μαντσίνι. «Δεν κοιτάω κάτι για άλλη θέση. Είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα. Πίσω είμαστε δυνατοί. Στην επίθεση, ακόμα και με τα γκολ κόντρα σε Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, νιώθω ότι χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω», είπε ο 61χρονος τεχνικός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.