ΠΑΟΚ: Πώς ο Γκαρσία κερδίζει τα αποδυτήρια!

Metrosport Team07 Μαΐου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Η αγωνιστική μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα μπορεί να αποδοθεί στην αλλαγή συστήματος, στο βάθος του ρόστερ που έχει η ομάδα σε σχέση με τους αντιπάλους της και στην ρεαλιστική προσέγγιση των αγώνων που κάνουν παίκτες και Γκαρσία. Παράδειγμα τέτοιας διαχείρισης ήταν και το προχθεσινό για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, με τις κινήσεις που έκανε στο ημίχρονο να περάσει τον Ουάρντα στην θέση του Μουργκ και να «προστατεύσει» τον Αουγκούστο που ήταν εκνευρισμένος και κινδύνευε με κόκκινη αντικαθιστώντας τον με τον Τσιγγάρα. Αποδείχθηκαν κινήσεις ΜΑΤ.

Ωστόσο, τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δεν έδειχναν άπαντες διάθεση να δουλέψουν για έναν κοινό σκοπό. Μετά την νέα νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Αντρέ Βιεϊρίνια έκανε μία δήλωση που αποκάλυψε έμμεσα ένα μεγάλο μυστικό του ΠΑΟΚ: «πλέον όλοι οι παίκτες πιστεύουν στον Γκαρσία και το δείχνουμε στα παιχνίδια μας».

Υπάρχει μία μεγάλη αλήθεια πίσω από τα λεγόμενα του Πορτογάλου καπτεν κι αυτή έχει να κάνει με το πόσο κοντά ήρθαν παίκτες και Γκαρσία το τελευταίο δίμηνο. Είναι το διάστημα που έχει καλλιεργηθεί πιο έντονα άμεση επαφή του προπονητή και του τεχνικού τιμ με τους ποδοσφαιριστές, μετά και την αποχώρηση του ενδιάμεσου, πρώην αθλητικού διευθυντή, Ολαφ Ρέμπε.

Ο Κανάριο, με πολύ σημαντικό συμπαραστάτη τον Αντρέ Βιεϊρίνια, μπόρεσε να προσεγγίσει καλύτερα τα αποδυτήρια και να δημιουργηθεί η καλή χημεία που βλέπουμε στα παιχνίδια. Ήρθε πιο κοντά με παίκτες που για διάφορους λόγους υπήρξε απόσταση το προηγούμενο διάστημα (όπως ο Ελ Καντουρί ή ο Αουγκούστο) και λύθηκαν παρεξηγήσεις με άλλους (χαρακτηριστική περίπτωση Βαρέλα). Τα ονόματα που αναφέρουμε έχουν κατακόρυφη άνοδο στην απόδοσή τους και έχουν συμβάλει καθοριστικά στο να κάνει ο ΠΑΟΚ το σερί των θετικών αποτελεσμάτων.

Πλέον, όλοι βγάζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, διάθεση να παίξουν ο ένας για τον άλλο και να λειτουργήσουν ως ομάδα. Οι σκηνές των πανηγυρισμών μετά την λήξη των αγώνων με τους παίκτες και τον Γκαρσία να γίνονται ένα κουβάρι είναι απόλυτα κατατοπιστικές. Αυτό τόνισε με εύστοχο τρόπο ο Γκαρσία στις δηλώσες του προχθές στο ΟΑΚΑ, αυτό θα είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ στην μεγαλύτερη μάχη, τον τελικό του Κυπέλλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.