Ο Γκάμα «έσπασε» την καραντίνα!

Μάνος Χατζάκης07 Ιουνίου 2020

Επιτέλους δράση, επιτέλους... γκολ και επιστροφή στο σπίτι, δηλαδή, το «Κλ. Βικελίδης» για την ομάδα, αλλά όχι για τον κόσμο. Εστω κι έτσι, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν την ανιαρή ρουτίνα, που επέβαλε ο κορωνοϊός, και ο Μπρούνο Γκάμα έβαλε τέλος στην καραντίνα χωρίς... Αρη.

Δύο γκολ και μία πάσα άλλης... φάσης από τον Πορτογάλο, ο οποίος αποδείχθηκε κομβικός, ώστε οι Θεσσαλονικείς να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στα play off. Αν και οδεύει στα 33 του, μάλλον δεν έχει λόγο να φύγει από το "Κλ. Βικελίδης" και με τέτοιες εμφανίσεις θα επισπεύσει τις -ήδη δρομολογημένες- επαφές, ώστε το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του να κλείσει άμεσα.

Ο Ιβηρας χαφ ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου, το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε περισσότερους συμπαραστάτες στην προσπάθειά του. Οχι ότι ο Αρης έπαιξε μπάλα αξιώσεων, ούτε έπεισε ότι είναι έτοιμος για την απαιτητική συνέχεια. Λογικό, ως έναν βαθμό, γιατί η απραξία έχει παρενέργειες.

Οι "κιτρινόμαυροι" -σε μεγάλο βαθμό- παρουσίασαν την εικόνα που είχαν και σε πολλά παιχνίδια Πρωταθλήματος. Δυσκολία στη μεταφορά της μπάλας, δυσκολία στο άνοιγμα διαδρόμων και δυσκολία στην τελική προσπάθεια.

Το ευτύχημα για τον Ενινγκ, όμως, είναι πως διαθέτει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με μια κίνηση είναι ικανοί να πάρουν... ματς. Σήμερα είναι ο Γκάμα, αύριο ο Φετφατζίδης, ο Λάρσον, ο Σάσα, ο Ροζ και πάει λέγοντας. Εκεί ποντάρει σταθερά ο Γερμανός και οι παίκτες τον έχουν δικαιώσει ουκ ολίγες φορές.

Ο Αρης βρίσκεται σε κατάσταση ταχείας ανασυγκρότησης, προκειμένου να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη και να διεκδικήσει τη νίκη από την ΑΕΚ στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου.

Στη φιλοδοξία δεν χωρούν ούτε ψαλίδια, ούτε εκπτώσεις. Μπορεί η διοίκηση να προβαίνει (σωστά) σε περικοπές, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για... μουτράκια, ειδικά από τη στιγμή που η πρόκληση της συμμετοχής σε τελικό διοργάνωσης είναι ανώτερη από κάθε συμβόλαιο. Οι λίγες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα και με τα μέχρι στιγμής δείγματα -αγωνιστικά και μη- ο Αρης βρίσκεται εντός στόχων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.