«Ο Γιαννούλης, o καλύτερος μπακ της ανατολικής Ευρώπης, έχει τρεις ομάδες από πάνω του»

Χάρης Δημαράς31 Ιουλίου 2020

Ενας από τους πιο γνωστούς σκάουτς στην Ιταλία, ο Αλεσάντρο Σόλι (ανακάλυψε τον Φιρμίνο) με δηλώσεις του σε ιταλικό μέσο πλέκει το εγκώμιο του Δημήτρη Γιαννούλη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο αριστερό μπακ της ανατολικής Ευρώπης. 

Στο εν λόγω δημοσίευμα παράλληλα αναφέρεται ότι τρεις ομάδες παρακολουθούν στενά τον 25χρονο μπακ του ΠΑΟΚ (Αταλάντα, Μαρσέιγ και Σαμπντόρια). 

«Ο Γιαννούλης είναι μαζί με τον Τσιμίκα του Ολυμπιακού ο καλύτερος αριστερός μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος και πιθανώς όλης της Ανατολικής Ευρώπης. Εχει λεπτή κατασκευή και έχει εξαιρετικές αθλητικές δεξιότητες. Είναι γρήγορος σε κίνηση, γρήγορος σε χώρους με και χωρίς την μπάλα, ευκίνητος σε αλλαγές κατεύθυνσης και ντρίμπλα, συνήθως αγωνίζεται στο κέντρο και στην πίσω πλευρά του γηπέδου.  

Έχει όμως ισχυρές επιθετικές ιδιότητες, βρίσκει χώρους από τηην αριστερή πλευρά και μπορεί να επιτεθεί ταχύτατα. Έχει μια εξαιρετική τεχνική στα χτυπήματα της μπάλας και πάντα τοποθετείται σωστά με το σώμα. Είναι ένας σταθερός παίκτης στην απόδοση, την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια».  

Στην περίπτωση της άφιξής του στην Ιταλία, θα πρέπει να καλύψει κάποια κενά, συχνά βρίσκεται πολύ μπροστά και παρόλο που έχει καλή ταχύτητα, αργεί να επιστρέψει, προσπαθώντας να αμυνθεί κάποιες φορές γλιστράει κι αυτό είναι επικίνδυνο. Παρ 'όλα αυτά, αυτό ίσως υπαγορεύονται από την τακτική της ομάδας του, στην οποία έχει συγκεκριμένα επιθετικά καθήκοντα, τα οποία μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν».

Ο Σόλι καταλήγει: «Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει βγάλει πολλούς παίκτες με  αξιοπιστία και δυνατότητες, με υψηλές δεξιότητες προσαρμοστικότητας εκτός της χώρας τους. Σκεφτείτε μόνο τον Κυριακόπουλο, επίσης αριστερό μπακ, που πήγε στο Σασουόλο κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.