O Γιάννης Αντετοκούνμπο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς!

Metrosport Team26 Αυγούστου 2020

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν είναι γεγονός για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Ο Έλληνας σούπερ σταρ αναδείχτηκε καλύτερος αμυντικός της σεζόν στο ΝΒΑ και τώρα πια μένει ο τίτλος του MVP και, γιατί όχι, αυτός του πρωταθλητή παρότι αυτή θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή!

Αν πάντως πάρει και τον τίτλο του MVP, που είναι και το πιθανότερο, ο Αντετοκούνμπο θα κάνει κάτι που έκαναν μόνο δύο παίκτες στο παρελθόν. Ο Μάικλ Τζόρνταν στη σεζόν 1987-88 και ο Χακίμ Ολάζουον στην περίοδο 1993-94.

Παράλληλα έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που αναδεικνύεται καλύτερος αμυντικός της σεζόν, μετά τον Σίντνεϊ Μονρκίφ που το κατάφερε στις σεζόν 1982-83 και 1983-84. Το αμυντικό rating ήταν το μεγαλύτερο στο ΝΒΑ (97,4) και του έδωσε 75 πρώτες ψήφους στη σχετική ψηφοφορία και συνολικά 432 πόντους, πάνω από τον Άντονι Ντέιβις και τον Ρούντι Γκομπέρ που ήταν 2ος και 3ος αντίστοιχα.

Ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς είπε σχετικά: «Είναι ωραίο που παίρνω το βραβείο που είχε ο συμπαίκτης μου, Μπρουκ Λόπεζ. Χωρίς τον Θεό δεν θα ήμουν εδώ, δεν θα μπορούσα να κάνω ότι κάνω στο παρκέ και στην προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την αγάπη και την συμπαράσταση τους. Επίσης τον κόουτς Μπαντ (σ.σ. Μπουντενχόλζερ) και τους συνεργάτες του που μας δίνουν το αγωνιστικό πλάνο και κάνουν την δουλειά μας πιο εύκολη. Επίσης τους συμπαίκτες μου, ξέρω ότι το όνομα μου είναι σε αυτό το τρόπαιο, αλλά το αξίζουν όλοι. Η άμυνα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στο ότι πιστεύουμε ο ένας στον άλλο και τον βοηθάμε. Κι γι' αυτό ήμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα στο ΝΒΑ. Ευχαριστώ και τον Μπρουκ Λόπεζ που με καλύπτει κάθε βράδυ. Επίσης τους Μπακς και τους φιλάθλους που μας στηρίζουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.