Ο Γενάρης της ψυχολογικής προετοιμασίας του Αρη

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΑΚΗ

Το δυσκολότερο βήμα, όσον αφορά την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έγινε στην Ξάνθη, αλλά στο “Κλ. Βικελίδης”. Το διπλό στα Πηγάδια έδινε την απαραίτητη, σε τέτοιες περιπτώσεις, άνεση στους “κιτρινόμαυρους”, αλλά ποιος μπορούσε να προβλέψει όσα θα επακολουθούσαν τις επόμενες ημέρες;

Κυριολεκτικά, κανείς, τουλάχιστον όσον αφορά εντός των συνόρων. Η απόφαση της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών (εξαιτίας οφειλών της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ σε πρώην παίκτες και όχι μόνο) για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ήταν έξω από κάθε πρόβλεψη, άρα ο οργανισμός του Αρη έπρεπε να αντιδράσει. Σε πρώτη φάση, αναφερόμαστε σε διοίκηση και ποδοσφαιριστές.

Οι τελευταίοι είναι εκείνοι, οι οποίοι θα τραβήξουν το κουπί, είτε ενισχυθεί η ομάδα είτε όχι. Τί ακριβώς πρόκειται να συμβεί, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Πάντως, οι ποδοσφαιριστές θα επωμιστούν το βάρος της όποιας απόφασης περί απαγορευτικού ή μη των μεταγραφών, άρα στα μέσα του Ιανουαρίου πρέπει να ξεκινήσουν πνευματική προετοιμασία, για να ανταπεξέλθουν. Ηδη, έχει γίνει λόγος για το βαρύ πρόγραμμα του πρώτου μήνα του χρόνου, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει θετικό πρόσημο και, εδώ και λίγες ώρες, κατέγραψε και πρόκριση με ξεχωριστή σημασία.

Και ξέρετε, γιατί; Γιατί οι παίκτες του Αρη δημιούργησαν την αίσθηση ότι ο στόχος επιτεύχθηκε στα… Πηγάδια, όμως “εξωτερικές συνθήκες” έθεσαν, για λίγα λεπτά, σε κίνδυνο την πρόκριση.

Η Ξάνθη γνώριζε τις πιθανές παρενέργειες και προσπάθησε να επωφεληθεί, όπως θα έκανε οποιαδήποτε ομάδα στη θέση της. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν με τον Φοσέ, ο οποίος θα δυσκολευτεί να πιστέψει πώς ο βοηθός Σάββας τον άφησε να συνεχίσει τη φάση και να πλασάρει τον Κουέστα, και κάπου εκεί λες ότι δεν μπορεί να έρχεται τέτοιο...πακέτο.

Αγωνιστικά, όμως, τα πράγματα ήρθαν άμεσα στη θέση τους και προκρίθηκε ο καλύτερος. Παρόλα αυτά, και όσο κι αν είναι άδικο, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τους ποδοσφαιριστές.

Στα δύσκολα φαίνονται οι δυνατοί χαρακτήρες και όχι μόνο οι ταλαντούχοι και ικανοί. Οι ποδοσφαιριστές του Αρη δεν μπορούν να αλλάξουν κομμάτι της ιστορίας, αλλά μπορούν να γράψουν τη δική τους εντός των τεσσάρων γραμμών. Και η αρχή, έγινε με πρόκριση.

Εκτός, θα επιληφθεί η διοίκηση σε συνεργασία με τους δικηγόρους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.