Ο Γαϊτανίδης, η La Masia, ο δάσκαλος Γκαρσία και το νεύμα Φερέιρα

Παναγιώτα Χαλκιά19 Μαΐου 2020

Κάποιοι επιλέγουν να πατήσουν το γκάζι και άλλοι προχωρούν δειλά δειλά. Ο Αντώνης Γαϊτανίδης ανήκει στην πρώτη κατηγορία και συνεχίζει απτόητος τη διαδρομή του για την κορυφή έχοντας ως οδηγό τις συμβουλές των προπονητών του. 

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ χάρη στο ταλέντο, την πίστη στον εαυτό του, την αγάπη και τη στήριξη των γονέων του και τη χείρα βοηθείας των ανθρώπων που βρήκε στην πορεία του προχωρά βήμα βήμα και συνεχώς βελτιώνεται.

Είναι ένα παιδί που ξεχώρισε για την ταχύτητα, την καλή τεχνική και τα εξαιρετικά του τελειώματα. Μυρίζεται το γκολ και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα όσο και ως δεύτερος επιθετικός. Σίγουρα ένα καλό χαρτί στα χέρια του εκάστοτε τεχνικού.

Ο ΑΟ Γιάννινα και η La Masia

Γεννημένος το 2000 στην Κονιτσά Ιωαννίνων έδειξε από μικρός την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Μόλις στα 8.5 του χρόνια εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΑΟ Γιάννινα και φρόντισε να εντυπωσιάσει τους πάντες με το ταλέντο του.
Η στιγμή που άλλαξε την πορεία του ήταν όταν η μπάλα έφευγε από το πόδι του και κατέληγε στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα. Η ακαδημία των Ιωαννίνων είχε εντυπωσιάσει τους Καταλανούς και κλήθηκε να περάσει την πόρτα της La Masia. Ο Αντώνης όντας μέλος της ομάδας, κοίταξε στα μάτια τα παιδιά της διάσημης ακαδημίας και φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της ελληνικής ομάδας.

Το τέρμα αυτό σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές του επιδόσεις τον έβαλαν στο μπλοκάκι των σκάουτερ των μεγάλων. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο τυχερός αφού κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα του πιτσιρικά.

Η γαλούχηση στις ακαδημίες και ο Πάμπλο Γκαρσία


Στα 14 του χρόνια άφησε τα Γιάννενα και την οικογένεια του πίσω και άνοιξε την πόρτα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Πήρε στα χέρια του τη φανέλα με το δικέφαλο αετό στα αριστερά και την πρώτη του κιόλας χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής με την Κ15 σημειώνοντας 13 γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ σε 18 αναμετρήσεις.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε και πάλι στην κορυφή. Η Κ15 του Δικεφάλου στέφθηκε πρωταθλήτρια και ο Αντώνης κατέγραψε τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. Και τη σεζόν 2016-2017 πρόσθεσε ακόμη ένα τρόπαιο στη συλλογή του, για το οποίο φρόντισε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε 16 γκολ και δημιούργησε άλλα 10 σε 25 αγώνες.

Η εξέλιξη του ήταν τέτοια που τον οδήγησε στην Κ19 και στα χέρια του Πάμπλο Γκαρσία πριν κλείσει τα 17 του χρόνια. Όπως έχει παραδεχθεί και ο νεαρός άσος, ο Ουρουγουανός ήταν ο καλύτερος δάσκαλος και θρησκεία για τον σύλλογο. Στις 21 Ιανουαρίου του 2017 θα κάνει το ντεμπούτο του και μάλιστα, στον τόπο καταγωγής του. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο 43χρονος προπονητής έριξε τον Αντώνη στο παιχνίδι.

Οι επιδόσεις του προκαλούν χαμόγελα. Την πρώτη του σεζόν σημείωσε 20 συμμετοχές, 13 γκολ και τρεις ασίστ. Η επόμενη ήταν και η πιο παραγωγική του χρονιά μέχρι στιγμής. Βρήκε δίχτυα 27 φορές σε 29 παιχνίδια και δημιούργησε άλλα 16 τέρματα.

Κέρδισε τον Αμπέλ

Το καλοκαίρι πήρε μέρος στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και φρόντισε να αφήσει το στίγμα του. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη και προκάλεσε τα εγκωμιαστικά σχόλια τόσο του Γιώργου Σαββίδη όσο και του Αμπέλ, Φερέιρα, ο οποίος τον χαρακτήρισε παράδειγμα για τους υπόλοιπους λόγω της θέλησης και του πάθους του.

«Με παίκτες φιλόδοξους, όπως ο Γαϊτανίδης, που δείχνει ότι θέλει να αποτελεί μέλος της οικογένειας. Αυτό είναι που μου άρεσε πολύ σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή σήμερα. Αυτό θέλω από όλους. Τη διάθεση και το πάθος να διεκδικείς κάθε μπαλιά, κάθε στιγμή. Είναι κάτι που θέλω. Αν συνεχίσει έτσι, θα συνεχίσει και μαζί μας».

Στο φιλικό παιχνίδι με την Νόρτζελαντ μετά από γέμισμα του Μελίσσα, κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την πρώτη ομάδα. Το δεύτερο ήρθε στο παιχνίδι κόντρα στην Κλουζ ενώ βρήκε δίχτυα και με την Άντερλεχτ, όπου διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο Αντώνης δεν έμεινε στο ρόστερ αλλά δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα. Κέρδος για τον ΠΑΟΚ θα είναι να τον κρατήσει και του δώσει ευκαιρίες σύμφωνα με όσα είπε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ΑΟ Γιάννινα, Βασίλης Κίτσης:

«Το τεράστιο κέρδος του ΠΑΟΚ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να παίξει ο Αντώνης. Είναι ένας παίκτης απρόβλεπτος σε κάθε άμυνα, με τεράστιο ποδοσφαιρικό θράσος και με μεγάλη ταχύτητα αντίδρασης. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Μεγάλο του προσόν ότι βλέπει δίχτυα. Εάν είχε τα λεπτά συμμετοχής πέντε έξι συμπαικτών του που έπαιξαν στα πλάγια είτε στα αριστερά είτε στα δεξιά θα είχε βάλει περίπου 10 γκολ φέτος εάν έμενε στην ομάδα και έπαιρνε τις ευκαιρίες».

Χατ τρικ σε 18 λεπτά

Ο 20χρονος πλέον άσος έκανε το ντεμπούτο του με την γαλανόλευκη φανέλα μόλις στα 15 του χρόνια. Αποτέλεσε μέλος όλων των τμημάτων της Εθνικής Ομάδας και φρόντισε να τον θυμούνται. Σε ένα παιχνίδι της Εθνικής Νέων με τη Βουλγαρία στην πόλη Σλίβεν, ο Γιάννης Γκούμας τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 56ο λεπτό και πριν περάσουν 10 λεπτά δικαιώθηκε για την επιλογή του. Όχι μόνο βρήκε δίχτυα αλλά σημείωσε χατ τρικ σε 18 (!) λεπτά, δίνοντας την πρόκριση στην Elite Round.

Ο Αντώνης Γαϊτανίδης με πείσμα, θέληση και σκληρή δουλειά έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στα τμήματα υποδομής και πλέον φαντάζει έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Εξάλλου, ο κορωνοϊός έχει δημιουργεί τέτοιες συνθήκες που είναι κέρδος για τις ομάδες να στραφούν προς τα παιδιά των ακαδημιών τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.