Ο Φώτης Κωστούλας που θα λείψει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ένα απρόσμενο deal

Βασίλης Μάστορας10 Δεκεμβρίου 2022

Ο Φώτης Κωστούλας, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναιτωλικός, είναι από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που άξιζε να βρίσκεται στον χώρο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Αγρινίου συμφώνησε με group Αμερικανών επιχειρηματιών, του οποίου ηγείται ο Πολωνικής καταγωγής Μάτσιεκ Καμίνσκι, την πώληση της ΠΑΕ.

Ο κ. Κωστούλας που έχει Σκανδιναβική νοοτροπία, λόγω των σπουδών του στην Ουψάλα ανέλαβε τον Παναιτωλικό στη Γ’ Εθνική. Μάλιστα ο αστικός μύθος αναφέρει ότι οι τότε παράγοντες, όταν τους ζητήθηκε να του προσκομίσουν στοιχεία για την ομάδα του πήγαν μία σακούλα με έγγραφα ατάκτως ειρημένα.

Ο απερχόμενος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού στα 18 χρόνια παρουσίας του στη ομάδα, επιβεβαίωσε με έργα ότι είχε όραμα για τον Παναιτωλικό.

Δεν ανέφερε ποτέ πόσα χρήματα δαπάνησε, δεν προκάλεσε με τις συμπεριφορές του, κατασκεύασε αθλητικό κέντρο, ανασκεύασε το γήπεδο της ομάδας, «έτρεξε» το project των υποδομών «Emilion”και δεν πήρε δανεικούς ποδοσφαιριστές, προκειμένου να μην υπάρξουν συνειρμοί.

Η πρώτη φορά που εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να αποχωρήσει ήταν το 2011, αλλά πάντα τόνιζε ότι «θέλω να παραδώσω την ομάδα σ’ έναν αξιόπιστο επιχειρηματία που θα την οδηγήσει ακόμη ψηλότερα».

Τελικά, παρότι δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, φαίνεται ότι βρήκε τους ανθρώπους που έψαχνε. Είναι αλήθεια ότι οι πιθανότητες να ενδιαφερθεί κάποιος επενδυτής για μία ελληνική ΠΑΕ είναι δεν είναι πάρα πολλές. Αυτό δε σημαίνει ότι σ’ όλο τον πλανήτη δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι για κάποιους λόγους, όχι κατ’ ανάγκη ανήθικους, θα εκφράσουν το ενδιαφέρον για να αγοράσουν μία ΠΑΕ. Ναι, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι απαξιωμένο, αλλά το ζήτημα είναι πώς πουλάει κάποιος το προϊόν. Το μεγαλύτερο ποσό του τιμήματος που πουλήθηκε ο Παναιτωλικός, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσε το σύγχρονο αθλητικό κέντρο. 

Ακόμη η ομάδα του Αγρινίου ήταν «καθαρή» από χρέη. Κανείς επιχειρηματίας, όσο ανυποψίαστος κι αν είναι, δε θα αγοράσει μία ΠΑΕ η οποία δε θα έχει υλικοτεχνικές υποδομές και θα είναι καταχρεωμένη. Προφανώς ο νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, εκτός όλων των άλλων, εμπνεύστηκε από το όραμα του κ. Κωστούλα και γι’ αυτό προχώρησε στην εξαγορά. Η εξέλιξη είναι θετική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, από το οποίο όμως θα μας λείψει ο κ. Κωστούλας που το κοσμούσε.

Tελικά στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα target group το οποίο δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο, ούτε από τους ιδιοκτήτες, ούτε από τους χορηγούς, αλλά ούτε από τους υπευθύνους marketing. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Μουντιάλ, το παρακολουθούν τηλεοπτικά σε ποσοστό 36.1% του ανδρικού κοινού ηλικίας 18-54 ετών, αλλά και 20.4% γυναίκες ηλικίας 45-54!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.