Ο φορ που λείπει και δεν αποκτήθηκε και οι χαμηλές πτήσεις του Αρη

Βασίλης Μάστορας14 Φεβρουαρίου 2022

Εληξε και η μεταγραφική περίοδος των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, χωρίς ο Αρης να κάνει το μεγάλο βήμα για την απόκτηση φορ. Δηλαδή τον ποδοσφαιριστή που τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη, τα δύο τελευταία χρόνια. Προκαλεί ερωτηματικά ο λόγος που ο Αρης δεν έχει προχωρήσει στην απόκτηση σκόρερ, ενώ αντιθέτως έδωσε προτεραιότητα στην απόκτηση ενός αμυντικού που αγωνίζεται στο δεξιό άκρο, ενός επιθετικού κι ενός μέσου. 

Παρότι μάλιστα, πέραν των ΜΜΕ και τις αντιδράσεις του κόσμου και ο Μάντζιος είχε επισημάνει δημοσίως ότι είναι αναγκαία η προσθήκη ενός επιθετικού με ικανότητα στο σκοράρισμα. Οι εξηγήσεις είναι δύο: Ή ότι δεν βρέθηκε ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής ή ότι αυτοί οι οποίοι βρέθηκαν είχαν αμοιβές μεγαλύτερες από το μπάτζετ της ΠΑΕ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι «κίτρινοι» θα βαδίσουν προς την επίτευξη του στόχου τους στηριζόμενοι και πάλι στα γκολ που θα έρχονται από τους μεσοεπιθετικούς. Προσδοκία η οποία με γνώμονα τα στατιστικά στοιχεία της φετινής χρονιάς, δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει αίσιο αποτέλεσμα.

Οι μέσοι του Αρη, αυτοί οι οποίοι πέρυσι ήταν οι πρωταγωνιστές της υπέροχης αγωνιστικά χρονιάς, φέτος δεν έχουν την ίδια προσφορά. Μπερτόγλιο, Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους τα οποία επηρεάζουν τη συνολική εικόνα της ομάδας. Θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά στην περίπτωση που οι βοήθειες των νεοαποκτηθέντων Ντιαγέ, Ιτούρμπε και Γκάμα ήταν ανάλογη με το βιογραφικό τους. 

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη κι έτσι ο Αρης είχε πολλές χαμηλές πτήσεις. Παρ’ όλα αυτά παραμένει στο κόλπο των πλέϊ οφ με δεδομένο ότι οι ομάδες που πέρυσι ήταν στην δεύτερη ταχύτητα του Πρωταθλήματος, φέτος έδειξαν τα… «δόντια» τους και δημιούργησαν νέο σκηνικό στις πρώτες έξι θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ετσι ο Αρης παρότι έχει στην πλάτη του το βαρίδιο της αφαίρεσης των 6 β. καταφέρνει να κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για παρουσία στα πλέϊ οφ.

Κομβικός αγώνας προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο του είναι ο σημερινός. Μπορεί να τον επηρεάσουν οι απουσίες των Γκάμα και Ματίγια; Είναι δύο σημαντικές απουσίες τις οποίες όμως μπορεί να τις διαχειριστεί ο Μάντζιος. Το ζήτημα είναι οι έντεκα θα που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος του αγώνα, να προσφέρουν αυτά που μπορούν. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα φέτος στον Αρη: Μέσα στο γήπεδο οι παίκτες δεν «βγάζουν» όλο το ταλέντο τους. Αυτό λοιπόν θα μπορούσε να γίνει και με τους Γκάμα- Ματίγια στην 11άδα. Οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.