Ο Φόντεν έδωσε ελαφρύ προβάδισμα στη Σίτι

Στέφανος Αβραμίδης07 Απριλίου 2021

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Ντόρτμουντ μετά τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό στο Champions League.

Οι «πολίτες» επικράτησαν με 2-1 των Βεστφαλών χάρη σε ένα γκολ του Φόντεν στο 90’ και η ρεβάνς στο «Signal Iduna Park» αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Σίτι προηγήθηκε με τον Ντε Μπρόινε ενώ για τη Ντόρτμουντ ισοφάρισε προσωρινά ο Ρόις.

Ο αγώνας

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε από νωρίς την πίεση για να μπει σε θέση οδηγού και στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, σκόραρε.

Η φάση ξεκίνησε από τον Ντε Μπρόινε που προχώρησε, πάσαρε δεξιά στον Φόντεν, εκείνος σέντραρε για τον Μαχρέζ, ο οποίος βρήκε τον αφύλαχτο Βέλγο στην περιοχή που έγραψε το 1-0.

Στο 29’ ο Οβίντιου Χάτεγκαν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Σίτι σε μαρκάρισμα του Εμρέ Τζαν στον Ρόδρι προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των Γερμανών. Τελικά με την εξέταση του VAR ο Ρουμάνος διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του.

Στο 37’ ο Μπέλινγκχαμ έκλεψε την μπάλα από το κακό κοντρόλ του Έντερσον και σκόραρε. Όμως ο Χάτεγκαν ακύρωσε το γκολ, απόφαση που δεν άλλαξε ούτε και με το VAR, προκαλώντας νέες διαμαρτυρίες από πλευράς Ντόρτμουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι έψαχνε το δεύτερο γκολ που θα της έδινε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Στο 65’, ο Ντε Μπρόινε από τα δεξιά γύρισε στον Φόντεν, ο οποίος βρισκόταν μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω στον Χιτς.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός είχε μία ακόμα ευκαιρία στο 76’ αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Χιτς.

Η Σίτι έχασε μία ακόμα ευκαιρία με τον Φόντεν στο 81’ και το πλήρωσε.

Τρία λεπτά αργότερα, η Ντόρτμουντ ξεδιπλώθηκε ωραία στο γήπεδο, ο Χάαλαντ έβγαλε με εξαιρετική πάσα τον Ρόις τετ-α-τετ με τον Έντερσον και αυτός πλάσαρε σωστά για να γράψει το 1-1.

Ιστορικό γκολ για τον Γερμανό διεθνή επιθετικό που έγινε ο πρώτος σκόρερ της Μπορούσια στο Champions League ξεπερνώντας τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Όμως ο Ρόις δεν μπόρεσε να το χαρεί όσο θα ήθελε καθώς ο Φόντεν στο 90΄ λύτρωσε τη Σίτι και έδωσε ένα εύθραυστο προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς στο «Signal Iduna Park».

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκουντογάν, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα (59' Ζεσούς)

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μόρεϊ (81' Μενιέ), Ακανζί, Χούμελζ, Γκερέιρο, Νταχούντ (81' Ντιλέινι), Μπέλιγκχαμ, Τσαν, Ρόιζ, Χάαλαντ, Κνάουφ (63' Ρέινα)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.