Ο «Φέτφα» φέρνει χρήμα, έξυπνη τακτική με Ματέο

Μάνος Χατζάκης28 Ιουνίου 2020

Αν και πέρασε από σαράντα κύματα, η μεταγραφή του Γιάννη Φετφατζίδη στην Αλ Αΐν ολοκληρώθηκε και τυπικά, οπότε η ΠΑΕ ετοιμάζεται να αξιοποιήσει αναλόγως τα χρήματα, που θα καταβάλλει η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Στην κορυφή των θεμάτων βρίσκεται η εύρεση του τρόπου για την άρση του μεταγραφικού ban και ίσως τα... πετροδόλαρα αλλάξουν τα δεδομένα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Η Αλ Αΐν κυνήγησε πεισματικά τον “Φέτφα”, ο ίδιος έδειχνε διστακτικός, τη στιγμή που η ΠΑΕ έδειχνε θετική σε παραχώρησή του, μιας και η τελευταία προσφορά των Αράβων ήταν κοντά στα στάνταρ των “κιτρινόμαυρων”. 

Ετσι, την Παρασκευή το βράδυ οι τρεις πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και, χθες, δρομολογήθηκαν και τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του 30χρονου μέσου. Πλέον, η ΠΑΕ αποκτά μεγαλύτερη ρευστότητα και είναι θέμα επιλογών και αποφάσεων για το πώς θα αξιοποοιηθεί το περίπου 1,7 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εισρεύσει στα ταμεία της εταιρίας.

Μία από τις σκέψεις, η οποία κερδίζει έδαφος-το τελευταίο διάστημα-αλλά δεν έχει “κλειδώσει”

οριστικά, είναι να προχωρήσουν οι Θεσσαλονικείς σε διακανονισμούς με τους πρώην ποδοσφαιριστές (Σιστόν, Ουμπίδες, Πορτίγια) οι οποίοι έχουν αμετάκλητες υπέρ τους αποφάσεις,αν και τα οφειλόμενα “χρεώνονται” στην παλιά ΠΑΕ. 

Αν, τελικά, ο Θόδωρος Καρυπίδης επι λέξει την παραπάνω οδό, τότε γίνεται σημαντικό βήμα για την άρση του απαγορευτικού και η ΠΑΕ θα αποκτήσει ομαλότητα, αν και θα εκκρεμεί η υπόθεση Ντουρμισάι, η οποία θα εκδικαστεί στο CAS.

Πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις, όπερ σημαίνει ότι το νομικό τμήμα των “κιτρινόμαυρων” θα παλέψει την άρση του ban για τις δύο μεταγραφικές περιόδους, το οποίο επέβαλε η FIFA.

  Ο μόνος προβληματισμός (και σίγουρα όχι αμελητέος) είναι οι μελλοντικές, πιθανές διεκδικήσεις πρώην ποδοσφαιριστών, όταν θα διαπιστώσουν τη διάθεση του Καρυπίδη να πληρώσει “παλιές” αμαρτίες. 

Ο επικεφαλής της ΠΑΕ, πάντως, όπως έχουμε επισημάνει και σε πρόσφατα ρεπορτάζ παραμένει σταθερά αισιόδοξος ότι ο Αρης θα αποκτήσει-σύντομα-το δικαίωμα να βγει στις...αγορές για ποδοσφαιριστές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα ιεράρχησης προτεραιοτήτων, προκειμένου να γίνει σωστή κατανομή των χρημάτων σε σχέση με τις υποχρεώσεις και, σαφώς, η πώληση του Φετφατζίδη ήταν και αναγκαία και περιείχε ισχυρές δόσεις ρεαλισμού.

Εξυπνη τακτική με Ματέο

Το πρόσωπα των τελευταίων ημερών, εκτός του Φετφατζίδη, είναι και ο Ματέο Γκαρσία. Ο Aργεντινός μέσος έχει βλέψεις επιστροφής και οι επαφές μαζί του είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Παρόλα αυτά, οι “κιτρινόμαυροι” δεν θα βιαστούν να κάνουν την... τελική τους κίνηση, με τη λογική ότι υπάρχει... χρήμα, έπειτα από την πώληση του “Φέτφα”. Πρέπει πρώτα να κλείσουν τα ζητήματα, που περιγράφηκαν παραπάνω και, αναλόγως καταστάσεων, θα γίνει κίνηση για τον Ματέο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.