Ο Φερέιρα και τα - καθ’ ημάς - υπονοούμενα του!

Αρις Νικολάκης03 Οκτωβρίου 2020

Εντάξει, Αμπέλ. Οι φίλοι του «δικέφαλου» το έπιασαν το υπονοούμενο. «Το θέμα είναι, να είσαι στην κλήρωση», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ. «Πέρυσι δεν ήμασταν. Είδαμε τους αγώνες της από την τηλεόραση». ΟΚ. Εφέτος θα σας βλέπουν σε αυτούς. Ναι, έτσι είναι. Φυσικά, είναι μεγάλη επιτυχία εφέτος όπως ήταν μεγάλη αποτυχία πέρυσι.

Με τις υπογραφές και τότε και τώρα τις δικές σου και των παικτών σου…Να προσέξεις πάντως, να προσέξεις πολύ Αμπέλ, επειδή σα να φαίνεται – μπορεί και να μη… βλέπουμε καλά - μία σύμπτωση. Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα πέρυσι με Άγιαξ γοήτευσε. Και μετά απογοήτευσε. Ο ΠΑΟΚ κι εφέτος στο ξεκίνημα γοήτευσε. Και μετά; Σα να απογοητεύει. Θέλει λίγη προσοχή αυτή η – κατά πως φαίνεται εάν… βλέπουμε καλά – σύμπτωση!

Μπράβο αξίζει βέβαια, στον Φερέιρα επειδή παραδέχθηκε ένα από τα λάθη του στον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ. «Δε της δώσαμε την απαραίτητη αξία»! Η κακή εκτίμηση… Η υποτίμηση της ρωσικής ομάδας ίσως, να ήταν και το «άλφα» του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ. Η κακή εκτίμηση προκάλεσε και την κακή προετοιμασία, βλέπετε.

Επιμένουμε στον αποκλεισμό επειδή στέρησε από τον ΠΑΟΚ το άλμα (αγωνιστικό κι οικονομικό) στο μέλλον. Στέρησε κι από τον Ιβάν Σαββίδη τη χαρά να νικήσει μία ομάδα της – με την καλή έννοια – γειτονιάς του, με την οποία η πόλη στην οποία ζει είναι ποδοσφαιρικά «στα μαχαίρια». Και δικαιούται αυτός ο άνθρωπος εκτός όλων των άλλων μία τέτοια προσωπική χαρά. Δίνει σε όλους. Να μην πάρει κι αυτός; Ζητά πολλά; Έχουμε μάλιστα, την αμυδρά υποψία, πως θα την ήθελε ακόμη και με το χρυσάφι όλου του κόσμου, που λέει ο λόγος.

Το λέμε κι εμείς καθώς, όταν θέλει κάτι ο Ιβάν Σαββίδης πολύ, μήτε που λογαριάζει το υλικό κόστος. Λογαριάζει την ευχαρίστηση του…

Α, και κάτι ακόμη. Δεν πιστεύουμε… Δε θέλουμε, να πιστέψουμε πως εκτός από το σαφές υπονοούμενο τού Αμπέλ για τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης εφέτος στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (την οποία μάλλον, ουκ ολίγοι υποβάθμισαν)… Αναρωτιόμαστε, εάν υπάρχει κι ένα άλλο (έστω… ασαφές!) στις δηλώσεις του μετά την κλήρωση και για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ. «Η Κράσνονταρ είναι μια ομάδα, που έχει επενδύσει πάρα πολλά λεφτά, για να φτάσει εδώ, όπου έφτασε», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Τι λέτε, να εννοεί, εάν εννοεί ο …ποιητής;

Τώρα, για το εάν είναι καλή ή μέτρια ή κακή η κλήρωση; Με την ολοκλήρωση των αγώνων του Ομίλου του ΠΑΟΚ θα φανεί. Ό, τι και να λέμε τώρα… δεν φαίνεται. Κι έχει δίκιο – βουνό ο Φερέιρα με την ταμπέλα: «Όμιλος δίχως φαβορί» την οποία κρεμά στον Όμιλο του ΠΑΟΚ…

Και πλέον, μετρά η επαναφορά του ΠΑΟΚ – μετά τη… βόλτα στα αστέρια - στον πλανήτη του Πρωταθλήματος. Σε κάθε αγώνα θα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Φορτώνει, δε φορτώνει άγχος το γεγονός… Είναι γεγονός! Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ οφείλουν, κατ’ αρχήν να ζήσουν με αυτό. Στη συνέχεια, να απαλλαχθούν από αυτό, το υπέρογκο άγχος, στους αγώνες με τις ομάδες οι οποίες είναι στους συν τέσσερεις βαθμούς από αυτούς. Και συνάμα να κουβαλούν τα δυο καρπούζια – Ελλάδα κι Ευρώπη – σε μία μασχάλη.

Βαριές οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. Υψηλοί οι στόχοι του. Τεράστια τα εμπόδια αλλά… ΠΑΟΚ είναι! Κι αν μη τι άλλο αυτός ο ΠΑΟΚ, ο εφετινός (καθώς εξελίσσεται σε ΠΑΟΚ του Φερέιρα και του Ρέμπε) έδωσε σαφή δείγματα απεριόριστων δυνατοτήτων. Έτσι οφείλουν, μα όλοι ανεξαιρέτως στην Τούμπα να πράξουν τα δέοντα, για να μη μείνει ο κόσμος του με τα δείγματα.

Ως εκ τούτου εμείς επιμένουμε: Στηρίξτε εαυτούς κι αλλήλους. Κάντε και μεταγραφές…

ΥΓ : Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν πως αυτή είναι η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Εάν το γνώριζαν, δε θα περνούσε στα ψιλά το βαρύ ατόπημα με τον χαρακτηρισμό – κι ας διορθώθηκε κατόπιν – της επαίσχυντης συμφωνίας με τα Σκόπια ως ιστορικής!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.