Ο ευρωπαϊκός εφιάλτης δεν αφύπνισε κανέναν

Βασίλης Μάστορας16 Ιουλίου 2020

 Το σενάριο που έμοιαζε με εφιάλτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να χάσει δηλαδή τα όποια προνόμια είχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τελικώς θα το ζήσουμε.  Πλέον είναι δεδομένο πως την αγωνιστική περίοδο 2021-‘22 θα χάσουμε ένα ευρωεισιτήριο και οι ομάδες μας δεν θα συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Δηλαδή θα βγαίνουν στην Ευρώπη πλέον τρεις ομάδες από το πρωτάθλημα και ο κυπελλούχος. Πού θα αγωνίζονται οι ομάδες μας αντί του Γιουρόπα Λιγκ; Στη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία θα κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2021. Ποιες ομάδες θα συμμετέχουν σ’ αυτό; Αυτές οι οποίες θα αποκτούν ευρωπαϊκό εισιτήριο από τα πρωταθλήματα των χωρών που βρίσκονται κάτω από την 16η θέση της σχετικής λίστας. 

Ομάδες χωρίς εμπορική δυναμική και αγωνιστικό ενδιαφέρον. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτομάτως χάνεται το ενδιαφέρον των αγώνων και μικραίνουν τα έσοδα. Ο,τι σπέρνεις θερίζεις στη ζωή, αλλά το ζήτημα είναι ποιος στην Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι το εγχώριο ποδόσφαιρο κινδυνεύει να γίνει μία Λίγκα στην οποία οι παράγοντες θα προσπαθούν ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου, αλλά οι ομάδες τους θα είναι πρώτες στο… χωριό και ανυπόληπτες αγωνιστικά στο εξωτερικό.

 Το… κακό το έβλεπαν όλοι ότι ερχόταν αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη, μετά από έναν-δύο γύρους κουνούσαν μαντήλι και οι αντίπαλοι τους πανηγύριζαν για την αποτυχία τους, χωρίς να νοιάζονται γι’ αυτό που έρχεται. Ούτε όμως τώρα που το πρόβλημα χτυπάει την πόρτα μας βλέπω κάποιον να ευαισθητοποιείται και να χτυπάει το κουδούνι της αφύπνισης.  

Οπότε από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες δε νοιάζονται για την υποβάθμιση του προϊόντος, δύσκολα όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να τους βοηθήσουν.  

FOCUS  

Παλιά παροιμία από το Θιβέτ: «Όταν ο ηγέτης ακούει από τους γύρω του την… ηχώ της φωνής του και τον χειροκροτούν με πάθος, να περιμένει ότι στις δύσκολες μέρες οι υμνητές του πρώτοι τον λίθο βαλέτω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.