Ο Ευγενίου, το γάντι που του «πέταξε» χθες ο Τομ Παπαδόπουλος και τα σενάρια για την εγγυητική που δεν υπήρχε στον φάκελο

Βασίλης Μάστορας22 Σεπτεμβρίου 2022

Πριν ακόμη περάσουν 24 ώρες ο Τομ Παπαδόπουλος, με τη χθεσινή του ανακοίνωση, επιβεβαιώνει στην ουσία ότι κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις του με τον Στράτο Ευγενίου, όπως έγραφα στο χθεσινό μου άρθρο. 

Μπορεί να το αφήνει εμμέσως να εννοηθεί, προφανώς γιατί δεν είναι έτοιμος να πάει ακόμη σε ολική ρήξη, αλλά το γεγονός ότι προχώρησε στην δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας τους, λέει πάρα πολλά. Αν οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν μέλι γάλα δεν θα υπήρχε λόγος να προχωρήσει ο ομογενής επιχειρηματίας στη χθεσινή του ανακοίνωση. Στην οποία εκτός των άλλων λέει ξεκάθαρα στον Στράτο Ευγενίου ότι το συνολικό τίμημα του 1,5 εκατ. ευρώ που έχουν συμφωνήσει για την εξαγορά του 100% των μετοχών, είναι ισχυρό ώστε «να αγοραστεί ΠΑΕ Super League1”. 

Aλλωστε ο κ. Παπαδόπουλος έχει μέτρο σύγκρισης καθώς περίπου σ’ αυτό το ποσό, πριν από δύο χρόνια, συζητούσε με τον Αχιλλέα Μπέο να αγοράσει τον Ν.Π.Σ. Βόλος. Μέσα στο ανυπόγραφο από τον Ευγενίου συμβόλαιο, υπάρχει και ο όρος ότι αν τελικώς ο Ηρακλής το καλοκαίρι προβιβαστεί στην επόμενη κατηγορία το συνολικό τίμημα της εξαγοράς θα φτάσει περίπου στα 2 εκ. ευρώ (έξτρα bonus 350.000 ευρώ).

Ο κ. Παπαδόπουλος στην ανακοίνωση του αφήνει ακόμη μία αιχμή κατά του μεγαλομετόχου του Ηρακλή, για την απόρριψη της πρότασης του να υπάρξει συνεργασία με το team Σακίεβιτς, το οποίο ο ομογενής επιχειρηματίας το θεωρεί αναγκαίο ώστε η ομάδα να ανέβει επίπεδο. Χρεώνει μάλιστα αυτό το «ναυάγιο» στη διαφορά φιλοσοφίας που έχει με τον Ευγενίου.

Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών περπατούν σ’ ένα τεντωμένο σχοινί. Όχι τόσο γιατί δεν έγινε η συνεργασία με το team Σακίεβιτς, αλλά γιατί ενώ ο Τομ Παπαδόπουλος, παρότι δεν έχει υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό της συνεργασίας τους, είναι συνεπέστατος. Αντιθέτως ο Ευγενίου, πετάει την μπάλα στην κερκίδα, προφανώς γιατί βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΠΑΕ, παρά τις όποιες διαψεύσεις του.

Θα ήταν τίμιο όμως από την πλευρά του να τοποθετηθεί δημοσίως, με μία έγγραφη δήλωση και να απαντήσει στο ερώτημα: Θέλει ή δεν θέλει συμπαίκτη τον Τομ Παπαδόπουλο. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους. Διαφορετικά η σιωπή του θα σημαίνει ενοχή.

Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να βάλει όλο το μπάτζετ της χρονιάς, οπότε θα τον στοιχειώνει μόνο το ηθικό θέμα της αναίρεσης του λόγου του και το ότι ο Παπαδόπουλος έχει ξοδέψει για τον Ηρακλή περίπου 500.000 ευρώ προκειμένου να γίνει συμπαίκτης του.

Ο Ευγενίου χρωστάει ακόμη μία απάντηση στον κόσμο του Ηρακλή που έχει να κάνει με την αδειοδότηση της ομάδας. Γιατί ακούγεται ευρέως πλέον ότι ο Ηρακλής δεν πήρε άδεια γιατί δεν υπήρχε εγγυητική στον φάκελο, ούτε μπήκε καθυστερημένα. Ισχύει ή όχι αυτή η εκδοχή. Κι αν ισχύει ήταν λόγω οικονομικής αδυναμίας ή ενέργεια που υποκρύπτει άλλα σχέδια;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.