ΠΑΟΚ: Ο εξέχων ρόλος του αθλητικού διευθυντή

Metrosport Team15 Απριλίου 2021

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαΐρης

Την παρούσα χρονική στιγμή, δικαιολογημένα η προσοχή στρέφεται στους αγώνες που δίνει ο ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι συνεχόμενοι και προέχει η εξασφάλιση των αποτελεσμάτων που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Όπως και να το κάνουμε, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μίας σεζόν που θεωρείται κομβική και για τη επόμενη ημέρα.

Επειδή εισπράττουμε και τα μηνύματα από το ποδοσφαιρικό τμήμα, σαφέστατα από τους παίκτες που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του οργανισμού, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι σαφέστατο. Λείπει αυτή την στιγμή ο αθλητικός διευθυντής που θα αναλάβει το κύριο βάρος των επαφών, για να αισθάνονται και οι ποδοσφαιριστές μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον. Θέλουν να μιλήσουν για θέματα που έχουν σχέση με τα συμβόλαιά τους, για βολιδοσκοπήσεις που τους γίνονται κατά περιόδους. Μεταφέρουν όσα συμβαίνουν σε ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στην οικογένεια. Όμως, είναι απαραίτητος ένας άνθρωπος που θα «εισπράττει» τις ανησυχίες και τα «θέλω» των παικτών.

Ο ρόλος ενός αθλητικού διευθυντή, ή ενός ανθρώπου που θα επωμιστεί το κύριο βάρος των επαφών, των συνομιλιών, είναι καθοριστικός. Σαφέστατα και οι παίκτες αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια όσον αφορά το οικονομικό, καθώς ο Σαββίδης καλύπτει τα θέλω τους και με το «παραπάνω». Όμως τον ρόλο που θα παίξει ένας αθλητικός διευθυντής στην ομάδα, δεν μπορεί να τον έχει ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος. Η λειτουργία, ακόμη και σε περιόδους που δεν θεωρούνται «μεταγραφικές» πρέπει να γίνεται αθόρυβα και ουσιαστικά. Και για αυτούς τους λόγους, είναι απαραίτητη η έλευση ενός ανθρώπου που θα αναλάβει τον ρόλο του «κυματοθραύστη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.