Ο εξ απορρήτων: Πάλι ξυπόλυτη στ' αγκάθια η Κοζάνη

Metrosport Team11 Αυγούστου 2022

Το ελληνικό ποδόσφαιρο περνάει μια κρίση. Εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται ότι πάσχει από οξεία καταστολή, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι τα διοικητικά του όργανα βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα αντίστοιχα δικαστικά. 

Και ενώ οι ομάδες της SL2 και Γ Εθνικής ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες κάθε εβδομάδα σαν ανελκυστήρες χωρίς συντήρηση, ήρθε σήμερα η είδηση ότι η Κοζάνη προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προσβάλλοντας την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, η οποία επικυρώνει τη βαθμολογία των μπαράζ. 

Έγκυροι νομικοί κύκλοι από τα ψηλά ράφια, μας ενημερώνουν ότι η Κοζάνη, μετά την καζούρα του CAS, έμαθε το μάθημά της και αποφάσισε να προσβάλει βαθμολογία ενώπιον εθνικών δικαιοδοτικών οργάνων (κάτι που δεν είχε κάνει στην υπόθεση του Μακεδονικού). 

Ή όμως πρόκειται για ακόμη ένα νομικό λάθος, λουσμένο από έντονη δόση απελπισίας (όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε); Κοιτάζοντας το άρθρο 5 ΙΙΙ του Κανονισμού του Διαιτητικού Δικαστηρίου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι αποφάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ δεν προσβάλλονται στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Αυτός είναι ο νέος Κανονισμός με ισχύει από την 1η Αυγούστου 2022! Επομένως αναμένουμε με μεγάλη προσμονή την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. 

Τελειώνοντας οι ίδιοι νομικοί κύκλοι μας τονίζουν ότι αυτός ο Κανονισμός του Ανώτατου ποδοσφαιρικού δικαστηρίου είναι δεσμευτικός προς όλα τα μέλη της ΕΠΟ και επομένως το Διαιτητικό δεν έχει παρά να ερμηνεύσει αυτή την πρόθεση των πλευρών που έχουν αποδεχθεί τους κανόνες.

Ο εξ απορρήτων

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.