Ο Εστεβάο... για τον Τάισον: «Είσαι είδωλο και έμπνευση»

Δημήτρης Μπούζας14 Ιανουαρίου 2023

Η αποχώρηση του Τάισον από την Ιντερνασιονάλ είναι γνωστό πως δεν έγινε για αγωνιστικούς λόγους, γιατί ο Τάισον Μπαρσελός Φρέντα ήταν από τους βασικούς και ως εκ τούτου πολύτιμος. Αφορμή υπήρξε η ρήξη των σχέσεων του με τον πρόεδρο της ομάδας. Γι αυτό τον λόγο, η παραμονή του κρίθηκε από τον ίδιο «κενή περιεχομένου και ουσίας» και η απομάκρυνση συγχρόνως σαν μια νέα ευκαιρία για κάτι διαφορετικό. 

Οπως ήταν η πρόταση που του έγινε (και την αποδέχθηκε) από τον ΠΑΟΚ. Στον Τάισον ο Λουτσέσκου προσβλέπει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ότι αφορά την βοήθεια που μπορεί να του δώσει, υπολογίζοντας και εκτιμώντας την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει ο Βραζιλιάνος σε υψηλό επίπεδο. Η προσωπικότητα του Τάισον διαμορφωμένη μέσα από μια εντυπωσιακά μεστή διαδρομή και δημιουργική καριέρα, θα δώσει στον ΠΑΟΚ «ανάστημα», αναγνώριση αλλά και σεβασμό. 

Όχι μόνον εντός, αλλά και εκτός των τειχών της Τούμπας. Επιτελικός μεσοεπιθετικός κατά κύριο λόγο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί στις πτέρυγες, αλλά και όπου θα απαιτήσουν οι περιστάσεις από εδώ και πέρα. Περιστάσεις αδιαμφισβήτητα απαιτητικές, γιατί από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Για το νέο απόκτημα του δικέφαλου εντυπωσιάστηκα οφείλω να ομολογήσω, διαβάζοντας τον αποχαιρετισμό ενός συμπαίκτη του στην Ιντερνασιονάλ, του Εστεβάο. 

Σας τον παραθέτω αυτούσιο: «Τάισον θέλω να σε ευχαριστήσω για όλα όσα έχεις κάνει για εμένα. Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου και της ζωής μου, ήσουν σημαντικός και όχι μόνο με στήριξες προσωπικά αλλά και δημόσια, κάτι που εκείνη τη δύσκολη στιγμή βοήθησε πολύ εμένα και την οικογένεια μου. Ευχαριστώ! Είχα το προνόμιο να ζω μαζί σου σε καθημερινή βάση και να μαθαίνω πολλά και τότε κατάλαβα γιατί είσαι είδωλο και έμπνευση για τόσα πολλά παιδιά και νέους. Οχι μόνο λόγω των επιτευγμάτων σου, (τα οποία είναι πολλά και δεν θα ξεχαστούν), αλλά και λόγω του ανθρώπου που είσαι. Δεν έχω λέξεις για να περιγράψω την ευγνωμοσύνη την δική μου και της οικογένειας μου. Εύχομαι σε εσένα και στην οικογένεια σου υγεία, ειρήνη και ευτυχία και ο Θεός να συνεχίσει να σας ευλογεί. Θα είμαι ευγνώμων για πάντα». 

Ως γνωστόν ο χαφ της Ιντερνασιονάλ, υπήρξε συμπαίκτης με τον Τάισον στην βραζιλιάνικη ομάδα. Εν τω μεταξύ ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανήσυχος και προβληματισμένος από τους τελευταίους τραυματισμούς (ιδιαίτερα τον σοβαρό του Λύρατζη) εικάζεται πως θα προχωρήσει σε νέα εισήγηση για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Κι αυτό, γιατί πραγματικά τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σημαντικές και σοβαρές.

ΥΓ1: Ξεχωριστή «περίπτωση» όπως πληροφορήθηκα αποτελεί ο νεαρός Σελιμάι που μαζί με τον επίσης πιτσιρικά Τζήμα, «συστήθηκαν» κατόπιν υπόδειξης του μεγάλου Βιεϊρίνια, στην ΠΑΟΚτσήδικη κερκίδα, μετά το παιχνίδι του κυπέλλου με την Καλαμάτα. Μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά και αλβανικά)! Μπράβο στο παλικαράκι και σε αυτούς που τον έφεραν στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.