Στα άκρα η σχέση της γαλλικής ομοσπονδίας με τον Ερτέλ

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Γαλλική Ομοσπονδία στην διαμάχη που όπως φαίνεται έχει ξεσπάσει, με τον Τομά Ερτέλ καθώς ο τελευταίος υπέγραψε εδώ και λίγες μέρες στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο 33χρονος έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο γνωρίζοντας πως θα υποστεί συνέπειες όσο αφορά την συμμετοχή του στην Εθνική Γαλλίας από εδώ και πέρα.

Πιο συγκεκριμένα πριν το Eurobasket ο Γάλλος πόιντ γκάρντ υπέγραψε έγγραφο, όπως και όλοι οι άλλοι διεθνείς πως απαγορεύεται να υπογράψει σε Ρωσική ή Λευκορωσική ομάδα.

Η ανακοίνωση της Γαλλικής Ομοσπονδίας:

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώθηκε ότι ο σύλλογος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία ανακοίνωσε την υπογραφή του Τομά Ερτέλ, για συμβόλαιο ενός έτους με option ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο.

Αν και ισχύει ότι η FFBB ενημερώθηκε ότι ο Τομά Ερτελ είχε επαφές με ξένους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, σε καμία στιγμή δεν αναφέρθηκε ότι είχε υπογραφεί ή θα υπογραφόταν συμβόλαιο με ρωσικό σύλλογο.

Ο παίκτης είχε υπογράψει ένορκη δήλωση κατά την έναρξη προετοιμασίας της γαλλικής εθνικής ομάδας στα τέλη Ιουλίου, αναφέροντας ότι δεν είχε δεσμευτεί και ότι δεν σκόπευε να υπογράψει σε ρωσική ή λευκορωσική ομάδα.

Εάν ο Τομά Ερτέλ έπαιζε για τη Ζενίτ, αυτή η δέσμευση δεν θα τηρούνταν και ο πόιντ γκαρντ δεν θα τηρούσε πλέον τα κριτήρια επιλογής για τις επερχόμενες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία στις 28 Ιουλίου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.