Ο επιβλητικός βράχος του Γιβραλτάρ

Γιώργος Ζαΐρης15 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Ο ΠΑΟΚ δίνει αύριο τον πρώτο του αγώνα για τη φάση των ομίλων και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στο Γιβραλτάρ. Εκεί που πρέπει ανάμεσα στα άλλα να επισκεφτεί κανείς τον βράχο.

Η βόρεια, η ανατολική και η νότια πλευρά του βράχου είναι τόσο απότομες, ώστε είναι αδύνατη ακόμα και η αναρρίχηση. Τα κανόνια μέσα στο πέρασμα του χρόνου έμειναν να προστατεύουν το οχυρό του λιμανιού.

Στο Γιβραλτάρ υπάρχουν σπήλαια με σταλαχτίτες, ενώ η περιοχή στο πάνω μέρος του βράχου είναι προσβάσιμη με τελεφερίκ που το θέαμα είναι επιβλητικό, με την Αφρική να είναι ορατή στα νότια!

Δείτε μάλιστα video από την διαδρομή του τελεφερίκ που διανύει μια απόσταση 412 μέτρων.


Εκεί υπάρχει και ένα φυσικό καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί περίπου 230 Μπαρμπάρι Μακάκους, τη μόνη άγρια μαϊμού που ζει στην Ευρώπη και η οποία υπήρχε εκεί πριν την κατάκτηση του Γιβραλτάρ από τους Βρετανούς. Μια δεισιδαιμονία, ανάλογη με εκείνη των κορακιών στον Πύργο του Λονδίνου, δηλώνει ότι εάν οι μαϊμούδες ποτέ φύγουν, θα φύγουν και οι Βρετανοί.


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ, από το οποίο περνάει... δρόμος λόγω της έλλειψης χώρου στο κρατίδιο.

Δείτε τα σχετικά βίντεο


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.