Ο επιδραστικός Ίνγκι Ίνγκασον δικαιώνει τον Σαββίδη και αναδεικνύεται σε ιδανικό καθοδηγητή για τον Κουλιεράκη

Κώστας Πετρωτός16 Νοεμβρίου 2022

Ο Ινγκι Ινγκασον έχει ενταχθεί στην εθνική Ισλανδίας για τις υποχρεώσεις της στο Baltic Cup, επιστρέφοντας μετά από αρκετούς μήνες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. 

Εχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, ο 29χρονος στόπερ αναγνωρίζεται πλέον ως ο κορυφαίος δεξιός στόπερ στην Λίγκα. Αυτό είναι το πόρισμα της σελίδας wyscout, ενώ προχθές το βράδυ και ο Ντέμης Νικολαΐδης, στην εκπομπή Monday FC που παρουσιάζει στην NOVA μαζί με τον «δικός μας», Γιάννη Πάγκο, τον συμπεριέλαβε στην κορυφαία ενδεκάδα του πρώτου γύρου.

Υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό για την παρουσία του υψηλόσωμου στόπερ στο πρωτάθλημα. Είναι δεύτερος στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες με 72 συνολικά (πρώτος είναι ο Μπαράλες με 105).

Ο Ινγκασον που ήρθε στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2019 έχει καταφέρει να είναι σημείο αναφοράς για την άμυνα της ομάδας και το εντυπωσιακό είναι ότι διατηρεί την χρηματιστηριακή αξία του σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όταν ήρθε, η αξία του στο transfermarkt ήταν στα 5 εκατομμύρια ευρώ, όσο είναι και τώρα. 

Στο ενδιάμεσο έπεσε και στα 3,2 εκατ. ευρώ, ανέβηκε και μέχρι τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Σε όλο αυτό το διάστημα των σχεδόν τεσσάρων χρόνων που βρίσκεται στην ομάδα, ο Ινγκι κατάφερε να κερδίσει τους πάντες με την συμπεριφορά του.

Ποιος δεν θυμάται την διάθεση αυτοθυσίας, όταν έπαιζε με διαδοχικές ενέσεις για να βοηθήσει η ομάδα να πάει στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στον οποίο τελικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Πλέον, έχοντας ανανεώσει και το συμβόλαιό του μέχρι το 2025, δικαιωματικά είναι ένας από τους αρχηγούς αυτής της ομάδας και ο καλύτερος καθοδηγητής και για τον Κουλιεράκη. Ο Σαββίδης σίγουρα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος που τον έφερε στον ΠΑΟΚ από την πρώην ομάδα του την Ροστόφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.