Ο… ενθουσιασμός του Ένινγκ

Metrosport Team23 Αυγούστου 2020

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Μετά από ένα γεμάτο 10ήμερο προπονήσεων στα 3-5 Πηγάδια αρχίζει να γίνεται πιο φανερός ο στόχος του Μίκαελ Ένινγκ για τον “δικό του” Αρη ενόψει της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο Γερμανός τεχνικός έχει βάλει σκοπό να δημιουργήσει έναν Αρη πολύ πιο γρήγορο από πέρυσι, μία ομάδα που θα έχει στον αγωνιστικό χώρο όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες με ταχύτητα στα πόδια και στη σκέψη. Στο μυαλό, στην αντίληψη.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά που ζητάει διαρκώς στις προπονήσεις, όταν στο πρόγραμμα γίνεται έμφαση στα κομμάτια της τακτικής. Η λέξη “γρήγορα” βγαίνει από τα χείλη του ως “εντολή-παρότρυνση” ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια των ασκήσεων.

Οπως για παράδειγμα προχθές, στο άτυπο διπλό που συμμετείχε τρεις ομάδες και είχε αρκετούς περιορισμούς και έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας σε καταστάσεις πίεσης και στο πρέσινγκ. Οπως και οι λέξεις “ανοιχτά”, “υποστήριξη”. Η καθεμία άλλωστε έχει ξεχωριστή σημασία στον τρόπο παιχνιδιού μιας ομάδας που στόχο έχει να είναι ανταγωνιστή σε υψηλό επίπεδο. “Γρήγορα. Δώστε υποστήριξη στον συμπαίκτη σας, να έχει την επιλογή σας.

 Εκμεταλλευτείτε τον χώρο”, είναι μερικές από τις εντολές που ακούγονται. Αυτό που έχει τη σημασία του, βέβαια, είναι ο ενθουσιασμός του Ένινγκ για επίπεδο εμπέδωσης των επιθυμιών του, μερικές φορές μάλιστα… υπέρμετρος. Οπως συμβαίνει συνήθως είναι ο πρωταγωνιστής στη διάρκεια των ασκήσεων τακτικής, άλλοτε για τον τρόπο που επιβραβεύει τους παίκτες, άλλοτε για τον τρόπο που τους κάνει παρατηρήσεις. 

Σε μία από τις ασκήσεις κατοχής και κυκλοφορίας σε καταστάσεις πίεσης, ο Γερμανός ξεστόμισε πολλά “μπράβο”, ενώ πάνω στην ροή του λόγου είπε ότι... "αυτό είναι το ποδόσφαιρο του 2030", θέλοντας με αυτήν την ατάκα να τονίσει την ανταπόκριση των παικτών σε αυτό που ήθελε να δει από αυτούς. Μπορεί βέβαια να ήταν κάπως υπερβολικός, αλλά σε κάθε περίπτωση μπήκε στην... λίστα με τις πολλές ατάκες που έχει δώσει ο 54χρονος τεχνικός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.