Ο ένας (ΠΑΟΚ) προκρίθηκε λεβέντικα κι ο άλλος (θρύλος) ως συνήθως κάλπικα

Δημήτρης Μπούζας13 Φεβρουαρίου 2020

Είμαι περίεργος να διαβάσω, να δω και να ακούσω τα σχόλια της χαλασμένης μιντιακής φάρας του λεκανοπεδίου για αυτό το ανοσιούργημα που διαπράχθηκε στο γνωστό κολαστήριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είμαι απόλυτος σίγουρος, πως το έγκλημα θα έχει την ίδια δημοσιογραφική προσέγγιση με αυτή που επέλεξε ο σχολιαστής της COSMOTE Αντρέα Παλομπαρίνι. Ο οποίος έκλεισε τα μάτια του σε μια αδίστακτη και ολοφάνερη διαιτητική παρέμβαση αλλοίωσης των συνθηκών του αγώνα και του αποτελέσματος. 

Ο Αρτινός ρέφερι (γνωστός από άλλη μια χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθησία στο παιχνίδι Ολυμπιακού – Αστέρα Τρίπολης) διαβλέποντας την πασιφανέστατη αδυναμία των γηπεδούχων να διεκδικήσουν στα ίσα την πρόκριση τους με συνθήκες ισονομίας προέβη σε μια ακατανόητη και ωμή απόφαση που άφησε άφωνους τους πάντες. Ο χλωμός, μετριότατος και ακίνδυνος Ολυμπιακός, σπρώχθηκε με απίστευτο τρόπο, με μια εξωφρενική απόφαση. Δεν δίστασε ο απίστευτος και άθλιος αυτός ρέφερι ένα κραυγαλέο φάουλ που ίσως ήταν και κόκκινη κάρτα για παίκτη του Ολυμπιακού, να το μετατρέψει και να το χρεώσει σε κίτρινη κάρτα του παίκτη της Λαμίας που ήταν το θύμα… για θέατρο. Ο παίκτης αυτός συγκεκριμένα είχε μια κάρτα, γεγονός που απέδειξε πως ο Κουτσιαύτης στόχευε αποκλειστικά και κυνικά στο να δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε το ποδοσφαιρικό κακέκτυπο του Μαρτίνς, με την αποβολή του. 

Να σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Παλομπαρίνι στο υπόλοιπο μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού από την στοχοποιημένη, επιλεκτική αποβολή του παίκτη της Λαμίας, ούτε μια φορά δεν ανέφερε ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες. Ναι, όπως το διαβάζετε, ούτε μια φορά. Βέβαια ήταν τόσο αποφασισμένος να παραπλανεί και να συγκαλύπτει, ώστε έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει τον Χασάν σε μια φάση που ήταν πεσμένος ένας παίκτης της Λαμίας κι έτρεξε να τον αρπάξει και να τον σηκώσει με το ζόρι, να πει ο αθεόφοβος ότι «ο Χασάν ζητά από τον παίκτη της Λαμίας να σηκωθεί». Το σαβούρντισμα και το άρπαγμα, ο άθλιος το υποβάθμισε και το έκανε ευγενικό αίτημα του εξαγριωμένου Χασάν. Τέτοια τρελά πράγματα είχαμε χθες στο Φάληρο. Πέρα βέβαια από την καθιερωμένη μπούκα του Μαρινάκη στα αποδυτήρια η οποία είχε σαφέστατα και το αποτέλεσμα της, με τον ρέφερι που προσπαθούσε στο πρώτο ημίχρονο να πάει το παιχνίδι στο 50-50, να πανικοβάλλεται και να το μετατρέπει σε σφαγή, παίζοντας 90-10. 

Θα μου πείτε είναι η πρώτη φορά που κατακρεουργείται ένας αντίπαλος του Ολυμπιακού; Ο Κουτσιαύτης χθες πήρε την ευθύνη και την ενοχή να αλλάξει τις ισορροπίες του παιχνιδιού και να σπρώξει απροκάλυπτα τους γηπεδούχους ώστε να αποφύγουν το διαφαινόμενο έμφραγμα. Η COSMOTE λοιπόν με τους σχολιαστές της, ανταγωνίζεται τη NOVA στο ποια από τις δύο θα προσφέρει τις πολυτιμότερες υπηρεσίες στο μεγάλο αφεντικό. Άλλωστε όσοι παρακολουθήσατε και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ θα αντιληφθήκατε ότι κι εκεί ο σχολιαστής της COSMOTE προσπάθησε επαναλαμβάνοντας τη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ άπειρες φορές, να βρει μήπως υπήρχε κι ένα κουσούρι για να ακυρωθεί. 

Το ίδιο είχε κάνει στο προηγούμενο παιχνίδι της Τούμπας ο κ. Τσώχος. Θα μου πείτε με το παιχνίδι του Ολυμπιακού αποφάσισα έτσι στα καλά καθούμενα να ασχοληθώ σήμερα; Θα σας απαντήσω ότι το επέλεξα συνειδητά σαν εισαγωγή στο σχόλιο μου, με την πρόθεση και τον απλούστατο λόγο να καταδείξω για μια ακόμη φορά ότι και χίλια μνημόνια να υπογραφούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ερυθρόλευκη παράγκα το έχει διαβρώσει σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει προοπτική και ελπίδα σωτηρίας και ανάνηψης. Ας αναπνεύσουμε όμως λίγο καθαρό αέρα και από την μπόχα που μας έπνιξε στο δίωρο 6-8 μια βόλτα στο ΟΑΚΑ είναι αρκετή, για να μας δώσει την ευκαιρία να ζήσουμε άλλες στιγμές, άλλες εικόνες, διαφορετικές συμπεριφορές. Από την αηδία στην περηφάνια… ένα τσιγάρο δρόμος. Μια ομάδα που προκρίθηκε λεβέντικα, ολοκάθαρα, δίκαια, επιβεβαιώνοντας το μέταλλο και το χαρακτήρα που διαθέτει. 

Ο λαοπρόβλητος ΠΑΟΚ πέρασε δια περιπάτου από το ΟΑΚΑ στην επόμενη φάση του κυπέλου ρίχνοντας στο καναβάτσο στην κυριολεξία τους Αθηναίους, υποχρεώνοντας τους να αναγνωρίσουν την ανωτερότητα του. Οι νταμπλούχοι που δείχνουν να ξαναβρίσκουν τον καλό εαυτό τους, ήταν οι άρχοντες της αναμέτρησης και οι αδιαμφισβήτητα ανώτεροι και στο δεύτερο παιχνίδι που επισφραγίστηκε η πρόκριση τους. Πέραν πάσης αμφιβολίας, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έπρεπε να περάσει στην επόμενη φάση. Ο Φερέιρα με ορθόδοξο σχήμα και έξυπνη τακτική για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κέρδισε άνετα την παρτίδα από τον Δώνη. Ο Δημητράκης ο Πέλκας θεωρείται και είναι ο κορυφαίος της σπουδαίας νίκης, χωρίς βέβαια να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους. Εξαιρετική για μια ακόμη φορά εμφάνιση, από τους Βιεϊρίνια, Λημνιό και Ίνγκασον. Συνοψίζοντας επαναλαμβάνουμε ότι από τη μια ο ένας (ΠΑΟΚ) επιστρέφει περήφανος από την Αθήνα και από την άλλη ο άλλος (θρύλος) είναι υποχρεωμένος να ξεπλυθεί από την ντροπή μιας νέας εκδοροσφαγής.

ΥΓ1: Η μπούκα του Βαγγέλη για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε αποτελεσματική. Ο Κουτσιαύτης μετά το μπούλινγκ έφερε τα πάνω κάτω.

ΥΓ2: Περιμέναμε ως αργά την αντίδραση της Λαμίας για ότι υπέστη στο Φάληρο. Με τον ΠΑΟΚ οι Λαμιώτες παρά το γεγονός ότι δεν αδικήθηκαν, έσπευσαν άμεσα να ρίξουν νερό στο μύλο της ερυθρόλευκης προπαγάνδας με μια ανακοίνωση αστήρικτη και φαιδρή. Τώρα που τους εγχείρησαν χωρίς αναισθητικό σιωπούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.