Ο Εμπαπέ λάμπει, οι προημιτελικοί «φορτώνονται» με τα μεγάλα ονόματα

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Δεκεμβρίου 2022

Εβαλε πλώρη ο Εμπαμπέ να αναδειχθεί κορυφαία φυσιογνωμία του Μουντιάλ. Είναι ήδη πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με πέντε γκολ και, μαζί με τις δύο ασίστ του, είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης μέχρι στιγμής. Τον πλησίαζουν μόνο Μέσι και ο Μοράτα με τρία γκολ και μία ασίστ και οι δύο.

Ιστορία έγραψε βέβαια και ο Ζιρού, στον οποίο απόντος του Μπενζεμά, δόθηκε η ευκαιρία να παίζει βασικός και με το γκολ που πέτυχε χθες να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική Γαλλίας με 52 γκολ, αφήνοντας δεύτερο τον μεγάλο Ανρί. Σπουδαίο επίτευγμα. Αλλά εύκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι σίγουρα το ρεκόρ του θα καταρριφθεί από τον Εμπαμπέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαντόφσκι σκόραρε με πέναλτι (με δεύτερη εκτέλεση, στην πρώτη τον “ψώνισε” και μπλόκαρε εύκολα ο Λιορίς) και έχει τουλάχιστον να λέει ότι πέτυχε δύο γκολ σε Μουντιάλ. Κατά τα άλλα, στα πιο κρίσιμα και δύσκολα ματς, με Αργεντινή και Γαλλία, ούτε που ακούμπησε την μπάλα. Πώς, όμως, να την ακουμπήσει και πώς να σκοράρει, όταν δεν υπάρχει κανείς ισάξιος συμπαίκτης για να τον βοηθήσει; Ενας φορ, όσο σπουδαίος και να είναι, δεν μπορεί μόνος του να κάνει θαύματα. Νόμος. Χρήσιμος για να ξέρουμε τι λέμε. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους φορ των τελευταίων χρόνων (μαζί με τον Μπενζεμά) ξέχασε ξαφνικά την τέχνη του με το που πήγε στο Κατάρ.

Ας δούμε, όμως, πώς διαμορφώνεται ο χάρτης του Μουντιάλ: Προχθές, Aργεντινή και Ολλανδία προχώρησαν, εύκολα ή δύσκολα, δικαίωσαν τα λογικά προγνωστικά και συνέθεσαν το πρώτο ζευγάρι των μεγάλων ντέρμπι που θα έχουμε στη φάση των 8.

Χθες, η Γαλλία δεν είχε κανένα πρόβλημα με την Πολωνία, το ίδιο και η Αγγλία με τη Σενεγάλη, οπότε προέκυψε το δεύτερο ζευγάρι των ντέρμπι. Και τι ντέρμπι. Σε περίπτωση νίκης της Αγγλίας, θα αποκλειστεί η κάτοχος του προηγούμενου Μουντιάλ. Σε περίπτωση νίκης της Γαλλίας, θα αποκλειστεί μια ομάδα που πήγε στο Κατάρ με την πεποίθηση ότι θα κατακτήσει αυτό το Μουντιάλ. Οπως και νάχει, ένα μεγάλο όνομα θα βγει νοκ άουτ.

Σήμερα, η Βραζιλία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νότιας Κορέας και η Κροατία της Ιαπωνίας. Αύριο, η Ισπανία του Μαρόκου και η Πορτογαλία της Ελβετίας. Τις πρώτες δύο μέρες των νοκ άουτ αγώνων δεν είχαμε καμία έκπληξη. Οι “μεγάλοι” προχώρησαν και οι μικροί αποχώρησαν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τις άλλες δύο. Αν θα συμβεί μία τουλάχιστον έκπληξη, προσωπικά την περιμένω είτε από την Ιαπωνία σε βάρος της Κροατίας, είτε από την Ελβετία σε βάρος της Πορτογαλίας. Κι αν δεν προκύψει καμία απολύτως, εννοείται ότι θα έχουμε τέσσερις προημιτελικούς “φορτωμένους” με πολύ βαριά ονόματα. Θα λείπει μόνο η Γερμανία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.