Ο Έλον Μασκ έκανε tweet στα Ελληνικά και το twitter...αφήνιασε!

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2022

Ένα απλό tweet, με μια μόνο λέξη είναι αρκετή για να δημιουργήσει τον χαμό του ο  Έλον Μασκ που έκανε, πριν από λίγες ώρες, ένα tweet στα ελληνικά το οποίο προκάλεσε «χαμό» αλλά και πολλές απορίες για το τι ήθελε να πει. Συγκεκριμένα το αφεντικό της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έγραψε την λέξη «διαλεκτική».

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να εξηγήσουν τι σημαίνει, ενώ άλλοι προσπάθησαν να κάνουν χιούμορ πως μάλλον θα είναι το όνομα που θα δώσει κάποιο παιδί. Άλλοι απλώς είχαν την απορία τι ακριβώς ήθελε να πει με αυτό ή αν προαναγγέλλει κάτι.

Παράλληλα αρκετοί ήταν εκείνοι που υπέθεσαν ότι το post με τη λέξη «διαλεκτική» αποτελεί μία ακόμα παρέμβασή του στον πόλεμο στην Ουκρανία και συγκεκριμένα -σύμφωνα με την ερμηνεία της λέξης - μια παραίνεση προς τις δύο πλευρές να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.



Τι σημαίνει η λέξη που χρησιμοποίησε

H λέξη «διαλεκτική» προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων, όπως στο σύνολο σχεδόν των Πλατωνικών έργων. Ο όρος επικράτησε διεθνώς ως Dialectic. Στην Αγγλία παλαιότερα ο όρος αυτός ήταν συνώνυμος της Λογικής όπως και εφαρμοζόταν στην τυπική συλλογιστική των εκάστοτε ρητόρων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.