Ο Ελ Καντουρί θέλει παραμονή και υπάρχουν λόγοι

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2020

Στα 30 του, ο Ομάρ Ελ Καντουρί μοιάζει καλύτερος από κάθε άλλη περίοδό του στον ΠΑΟΚ. Έχει απαλλαγεί από τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν (έδωσε μεγάλη βαρύτητα σ’ αυτό το κομμάτι τους προηγούμενους μήνες), έχει κουμπώσει ως ένας από τους δύο κεντρικούς μέσους στο 3-4-2-1 του Αμπέλ Φερέιρα και πλέον θεωρείται κομβικότατος για το επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Οι εμφανίσεις του μετά την καραντίνα και κυρίως με την έναρξη της νέας σεζόν τον έφεραν πίσω στην εθνική Μαρόκου και πιστοποιούν ότι διάγει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του. Αλλωστε, έχει βρει και έναν προπονητή που τον πιστεύει απόλυτα και είναι χαρακτηριστική η δήλωση που είχε κάνει ο Φερέιρα «ο Ομάρ είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω προπονήσει μέχρι σήμερα».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν εκείνος που έδωσε σε Ρέμπε και διοίκηση πόσο κομβικό τον θεωρεί για το αγωνιστικό πλάνο του γι΄ αυτό και τους ώθησε να αρχίσουν άμεσα συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας και για τα επόμενα χρόνια, καθώς ο 30χρονος μέσος έχει μπει στον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γερμανός τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου, επιβεβαίωσε χθες ότι έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις με τον Μαροκινό και τον ατζέντη του, Ντιέγκο Ταβάνο, ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που τον θέλουν.

Το πρόβλημα στην περίπτωση του Ελ Καντουρί είναι το συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως που είχε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και είναι λογικό να τον ωθεί στο να ψάχνει κάτι ανάλογο ή ελαφρώς μικρότερο, μιας και τα ποσά έχουν πέσει κάπως στην εποχή του κορονοϊού. Ωστόσο, στον ΠΑΟΚ έχει βρει την ποδοσφαιρική Ιθάκη του και αυτό είναι ένα ατού για τον Δικέφαλο. Περνά καλά στην ομάδα, θέλει να συνεχίσει κι αυτό το δείχνει στις μέχρι τώρα συζητήσεις που είχε με τον Ρέμπε (θα συνεχιστούν από σήμερα που επιστρέφει από την Εθνική), αλλά και με ορισμένες κινήσεις όπως το να ψάχνει νέο σπίτι για να μείνει στο Πανόραμα.

«Ας ελπίσουμε πώς ο ΠΑΟΚ θα κάνει τις σωστές κινήσεις και ο Ομάρ θα μείνει στην ομάδα γιατί το θέλει πολύ», έλεγε στην «Μ» χθες άνθρωπος του στενού περιβάλλοντός του. Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό, ο Ρέμπε έχει δείξει ότι γνωρίζει πώς να διαπραγματεύεται και είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει να κλείσει νέο ντιλ πριν έρθει ο Ιανουάριος και ο Ελ Καντουρί μπει στο τελευταίο εξάμηνο της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε, τέλος,. Ότι στα τρία χρόνια (και λίγους μήνες) που παίζει στον ΠΑΟΚ ο Μαροκινός μετρά 89 συμμετοχές, 7 γκολ και 4 ασίστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.