Ο «εκρηκτικός» Νάρεϊ, τα 30 μέτρα σε 3,89 δευτερόλεπτα και η... διάκριση στο FIFA 22

Χρύσανθος Δοβλέτογλου02 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Κάλεντ Νάρεϊ έχει μπει με... φόρα στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ και έχει δώσει πνοή στα άκρα της επίθεσης. Η επιμονή του Δικεφάλου στο πρόσωπό του βγαίνει σε καλό, κάτι που περιμέναμε βάσει των αριθμών του τις προηγούμενες σεζόν, καθώς είναι ο ορισμός του δημιουργικού ποδοσφαιριστή με 46 γκολ και 42 ασίστ πριν έρθει στην Τούμπα. Στα επτά συνεχόμενα χρόνια παρουσίας του στην Bundesliga 2 ήταν πολύ... γενναιόδωρος στο να μοιράζει πάσες για να σκοράρουν σε συμπαίκτες του, καταγράφοντας συνολικά 32, με Πάντεμπορν, Γκρόιτερ Φιρτ, Αμβούργο και Φορτούνα. Πέρσι έκανε... πάταγο, με μία ασίστ ανά δύο ματς μέσο όρο στο πρωτάθλημα!

* Ο Νάρεϊ με τη φανέλα του Αμβούργου

Το εντυπωσιακό στην περίπτωσή του είναι ότι έχει κάνει αρκετά μεγάλη καριέρα, παρότι είναι μόλις 27. Αφού πέρασε από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο «εκρηκτικός» Γερμανός εντάχθηκε στην Ντόρτμουντ για μια σεζόν, πριν συνεχίσει στην Πάντερμπορν, την Γκρόιτερ Φιρτ, το Αμβούργο και την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Με περισσότερα από 150 παιχνίδια στην Bundesliga 2, διαθέτει - εκτός των άλλων - και εμπειρία.

* Στα γερμανικά αφιερώματα είχε πάντα μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους

Η... διάκρισή του στο FIFA 22

Το μεγάλο του ατού ανέκαθεν ήταν η ταχύτητά του. Με αυτό σαν «όπλο» του αφήνει με ευκολία πίσω του αντιπάλους, διεκδικεί και κερδίζει χαμένες μπαλιές και βρίσκεται πολλές φορές σε θέση βολής και σέντρας. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο ότι ήταν μέσα στους πιο γρήγορους και με υψηλότερο ρυθμό μεσοεπιθετικούς στο γνωστό video game FIFA 22. Ποιοι άλλοι ήταν στη σχετική «λίστα»; Ο Ντιαμπί της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Μαρτίνς της Μονακό, ο Ατάλ της Νις, ο Μόουρα της Τότεναμ, ο Ράσφορντ της Μάντσεστερ, ο Σπινατσόλα της Ρόμα, ο Μαρτινέλι της Αρσεναλ, ο Ρέινα της Ντόρτμουντ και ο Ράφα της Μπενφίκα.


Κάνει τα 30 μέτρα σε 3,89 δευτερόλεπτα

Η ταχύτητά του είχε βρεθεί στο επίκεντρο και όταν είχε πάρει μεταγραφή από το Αμβούργο στην Φορτούνα. Είχε αποκαλύψει ότι διανύει τα 30 μέτρα σε μόλις 3,89 δευτερόλεπτα, γεγονός που τον έκανε τον ταχύτερο στις ομάδες που έπαιζε. Στόχος του ήταν πάντα η παρουσία στην Bundesliga. Προσωπικά θα μπορούσε να έχει ήδη εκπληρώσει την επιθυμία του, καθώς είχε στα χέρια του προσφορές «αλλά δεν ήθελα να πάω στην Bundesliga ό,τι κι αν γίνει», όπως είχε δηλώσει. Ηθελα να γίνει πράξη κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Το ρεκόρ καριέρας στις ασίστ

Ο Γερμανός εξτρέμ έχει και τεχνική κατάρτιση που του επιτρέπει να διεμβολίζει τις αντίπαλες άμυνες. Οι 15 ασίστ που σέρβιρε στο περσινό πρωτάθλημα με την Φορτούνα είναι το ρεκόρ καριέρας του σε μία περίοδο. Μέχρι την περασμένη σεζόν οι περισσότερες που είχε μοιράσει ήταν έξι, με την Γκρόιτερ Φιρτ πριν από πέντε χρόνια, την χρονιά 2016-17. Και σε γκολ όμως ήταν πιο αποδοτική του σεζόν σε επίπεδο ανδρικών συλλόγων. Η προηγούμενη φορά που έπιασε τα οκτώ ήταν την περίοδο 2013-14, αλλά με την δεύτερη ομάδα της Λεβερκούζεν. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έχει προσφέρει, ήδη, μία ασίστ, στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό και ένα γκολ στο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο.

Κλειδί στα πλάνα της Φορτούνα

Ο Νάρεϊ είχε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι και λογικά υπήρχαν πολλές «σειρήνες» γύρω από το ονομά του, όπως από την Χόφενχαϊμ και την Κολωνία για να αγωνιστεί στην Bundesliga. Παρότι ήταν κομβικός και για την Φορτούνα, οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας κατάλαβαν ότι θα ήταν αδύνατο να τον κρατήσουν και την επόμενη σεζόν. Ο προπονητής του σε Αμβούργο και Φορτούνα, Ντανιέλ Τιούνε, είχε αναφερθεί και σε έναν ακόμη τομέα που προσφέρει, τον αμυντικό, με την συνεχή πίεση που ασκεί: «Νομίζω ότι είναι επιβλητικός. Υπάρχουν πολλοί τομείς στα παιχνίδια που μπορεί να προσφέρει και έχει προσφέρει πολλές φορές» είχε σημειώσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.