Ο εκπληκτικός Ολιβέιρα απέκλεισε μόνος του τη Γιουβέντους!

Χάρης Εμμανουηλίδης10 Μαρτίου 2021

Σε ένα παιχνίδι που θυμίζει Ρωσική ρουλέτα η Πόρτο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, ήταν αυτή που στο τέλος πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση για τους «8» του Champions Leagueπαρά το γεγονός ότι ηττήθηκε με 3-2.

Η Γιουβέντους κλήθηκε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων που διεξήχθη στην Πορτογαλία και το έργο της έγινε εξ αρχής πιο δύσκολο καθώς ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, που πλέον βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, Σέρτζιο Ολιβέιρα, έβαλε μπροστά το σύνολο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο βυθίζοντας στον προβληματισμό τον Πίρλο. 

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να βρήκε νικητές του Πορτογάλους, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα στο 19΄, ωστόσο στο δεύτερο μισό η εικόνα άλλαξε και η Γιουβέντους έφερε... «τούμπα» την αναμέτρηση. 

Η «Γιούβε» δεν άργησε να βρει απάντηση...και μετά από ένα αριστοτεχνικό τελείωμα του Κιέζα -έπειτα από το κατέβασμα του Κριστιάνο Ρονάλντοο- στο 49΄ μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης και ανέβασε και άλλο τον ρυθμό του αγώνα δείχνοντας πως ψάχνει το γκολ που θα μπορέσει να στείλει το παιχνίδι τουλάχιστον στην παράταση. 

Την προσπάθεια των Ιταλών ενίσχυσε μία αφελής ενέργεια του Ταρέμι, ο οποίος ενώ πριν από λίγο λεπτά δέχθηκε κίτρινη κάρτα έπειτα αντέδρασε στο σφύριγμα του ρέφερι Κάιπερς και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς απομάκρυνε αντικανονικά τη μπάλα.

Λίγο μετά τη μία ώρα αγώνα ο Κιέζα  με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ήταν αυτός που πήρε εκ νέου την ομάδα του από το χέρι και μετά από κεφαλιά που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Μαρτσεσίν έγραψε το 2-1 κάνοντας το παιχνίδι να μοιάζει με Ρωσική ρουλέτα. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με την «Γιούβε» να έχει την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι, ωστόσο η προσπάθεια του Χουαρδάδο σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Μοράτα σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μέσω της τεχνολογίας VAR ως οφσάιντ.

Στη διαδικασία του έξτρα χρόνου δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να δείχνουν εμφανώς καταπονημένες μετά από το πέρας των  90 λεπτών χωρίς να μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερο θέαμα με τους Ιταλούς ωστόσο να είναι αυτοί οι οποίοι πίεζαν με στόχο ένα γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χώροι για τους Πορτογάλους. 

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με ένα τηλεκατευθυνόμενο φάουλ από τα 25 μέτρα ανάγκασε τον Σέζνι να δει τι έφταιξε στο ριπλέι, καθώς ο έμπειρος μέσος μόνος του απέκλεισε το σύνολο του Πίρλο. Οι παίκτες του Ιταλού δεν τα παράτησαν και με τον Ραμπιό πήρε εκ νέου το προβάδισμα ωστόσο δεν έφτανε για να ανατρέψει το επιμέρους σκορ που είχαν οι φιλοξενούμενοι που πήραν μία μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι (75' Ντε Λιχτ), Ντεμιράλ, Σάντρο, Ράμσεϊ (75΄ΜακΚένι), Αρτούρ (102΄Κουλουσέφσκι), Ραμπιό, Κιέζα (102΄Μπερναρντέσκι), Μοράτα, Ρονάλντο

ΠΟΡΤΟ: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού (71' Ντίας), Κορόνα (119΄Λέιτε), Ουρίμπε (90΄Γκρούγιτς), Ολιβέιρα (119΄Μαμαντού), Οτάβιο (62' Σαρ), Μαρεγκά, Ταρεμί

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.