Ο εφησυχασμός μόνο κακό θα κάνει ενόψει του τελικού κυπέλλου

Χρύσανθος Δοβλέτογλου05 Μαΐου 2022

Ο Κρέσπο δήλωσε ότι είναι δύσκολο να εξηγήσει τι συνέβη και ο ΠΑΟΚ ήταν αγνώριστος στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Λουτσέσκου απέδωσε την κακή εμφάνιση στην επανάληψη στο «ξεζούμισμα» των ποδοσφαιριστών του. Η αλήθεια είναι ότι ο Δικέφαλος διανύει μία από τις πιο δύσκολες και βεβαρημένες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του, με παιχνίδια απαιτητικά, που τα περισσότερα κρίνουν στόχους, ανά τρεις ημέρες. Αλλά όσο ο τελικός κυπέλλου είναι μπροστά, θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν αποκλειστικά τα λάθη που έγιναν και έδωσαν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να φτάσει στην ανατροπή, αλλά και να διαπιστώσουν γιατί η ομάδα είχε τόσο μεγάλη αλλαγή στην απόδοσή της και να μην εφησυχαστούν.

Διότι αυτό μόνο κακό θα κάνει ενόψει του σπουδαίου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που θα ορίσει σε μεγάλο βαθμό αν η σεζόν θα είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη, αναγνωρίζοντας, φυσικά, και τα ελαφρυντικά που αναλογούν σε ένα σύνολο που δεν «χτίστηκε» το περασμένο καλοκαίρι με τα κατάλληλα υλικά και αυτό φάνηκε σε κάποια σημεία της χρονιάς, όπως στο μπλακ άουτ του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, ειδικά μέχρι το 25' σκόρπισε αισιοδοξία στην Τούμπα, σε σημείο που ο Κρέσπο να χειροκροτείται για δύο παθιασμένες επεμβάσεις του.

Και έρχεται το δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Δικέφαλος όχι μόνο βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά δείχνει και ανήμπορος να αντιδράσει και έστω να ισοφαρίσει. Ανησυχητικό αγωνιστικό σημάδι. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε φρεσκάδα και μέχρι το 65' απλώς παρακολουθούσε τους αντιπάλους να φτιάχνουν φάσεις και να πετυχαίνουν δύο τέρματα, φτάνοντας με ευκολία στην περιοχή του Πασχαλάκη. Απέναντι στον διψασμένο Παναθηναϊκό, που θα δώσει το παρών σε τελικό έπειτα από οκτώ χρόνια, η αδράνεια θα κοστίσει ακριβά.

Ναι ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρος από τους πράσινους. Ναι διαθέτει πιο πλούσιο ρόστερ. Ομως, υπάρχει κίνδυνος όλα αυτά να μην μετρήσουν στον τελικό του ΟΑΚΑ αν δεν παίξει για 90 λεπτά σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Γιατί όπως αποδείχθηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό 45 λεπτά δεν αρκούν για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Δικέφαλος που ξεσήκωσε τον κόσμο του στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε την θέση του στο δεύτερο σε μία... άλλη ομάδα. Σίγουρα ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του θα αναλύσουν διεξοδικά γιατί ήρθε αυτή η καθίζηση.

Ως ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του είναι δεδομένο ότι του έγινε «μάθημα» η εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο, προβληματίζεται ήδη και θα επιδιώξει να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα, γιατί γνωρίζει και ο ίδιος ότι αν οι ασπρόμαυροι δεν έχουν σταθερότητα στον τελικό θα αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι στον ενθουσιασμένο Παναθηναϊκό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.