Ο εφιάλτης ξαναχτύπησε στο ΟΑΚΑ!

Metrosport Team04 Μαρτίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ούτε με παίκτη παραπάνω για 80 περίπου λεπτά δεν μπόρεσε να επιβληθεί η ΑΕΚ του ΠΑΟΚ που έσπασε και ένα ιστορικό ρεκόρ. Έμεινε αήττητος για 6 παιχνίδια πρωταθλήματος μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια κόντρα στην ΑΕΚ στο λεκανοπέδιο. Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να μην έκανε τις ευκαιρίες, να μην είχε την κατοχή ωστόσο αμυντικά έκανε σχεδόν ένα αλάνθαστο παιχνίδι. 

Οι παίκτες έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις, λες και αυτοί ήταν που αποζητούσαν πάση θυσία τον βαθμό, σε αντίθεση με τους παίκτες της ΑΕΚ που κινδυνεύουν να χάσουν την Ευρώπη κι όμως έδειχναν ότι απλά δεν μπορούσαν. 

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει μια καλή προπόνηση και να δοκιμάσει το σχήμα και το πως θα παίξει με τη Γάνδη στην Τούμπα. Τελικά οι συνθήκες του παιχνιδιού και η αυστηρή έως ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα του Τσιγγάρα μετέτρεψαν την προπόνηση του πρώτου παιχνιδιού σε προπόνηση για τη ρεβάνς με τη Γάνδη. Πράγματι εάν ο ΠΑΟΚ πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και δεν ηττηθεί στην Τούμπα , έτσι ακριβώς πρέπει να παίξει στο Βέλγιο. 

Οι δυο ζώνες άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο και το άμεσο μαρκάρισμα σε όλους τους χώρους άφησαν την ΑΕΚ με μόλις μια ευκαιρία στο 89΄. Αντιθέτως σε δυο – τρεις περιπτώσεις με τον Άπκομ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο γκολ, ζήτησε ένα πέναλτι, αφού οι αντεπιθέσεις που έβγαζε ήταν μεν λίγες αλλά άκρως ποιοτικές. 

Συμπερασματικά χθες φάνηκε μια ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο και μια άλλη ασύνδετη που απλώς προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε ένα πρόβλημα μετά την αποβολή όταν η τετράδα της άμυνας συνέκλινε περισσότερο από αυτό που έπρεπε με αποτέλεσμα οι πλάγιοι της ΑΕΚ να βγάζουν αρκετές σέντρες ελεύθεροι. Από κει προήρθε το γκολ του Σοάρες αλλά και η ευκαιρία του Μάνταλου στη μεγάλη απόκρουση του Πασχαλάκη. 

Και ενώ στο δεύτερο όλοι περίμεναν η πίεση να αυξηθεί και οι ευκαιρίες να πολλαπλασιαστούν, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Παρακολουθήσαμε μια ομάδα να αμύνεται άριστα , να αφήνει ελάχιστους χώρους ελεύθερους αλλά και να βγαίνει στην αντεπίθεση. Δεν φάνηκε η κούραση ούτε στο Βιερίνια αλλά ούτε στον Μπίσεσβαρ. 

Ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να περάσει Σοάρες ή Μιχαηλίδη αλλά προτίμησε να το πάει σχεδόν ως το τέλος με τις συνηθισμένες επιλογές. Βέβαια η αλλαγή του Μουργκ μας ξεπερνάει. 

Ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά επίπεδα πάνω από την ΑΕΚ και θα ήταν μια ανάσα από τον Ολυμπιακό αν δεν είχε το «χαμένο» διάστημα του Νοεμβρίου και αν στον τελευταίο δίνονταν πέναλτι όπως αυτό που δε δόθηκε χθες κόντρα στον Αστέρα. Τέλος για τη διαιτησία θέλουμε να πούμε ότι εκτός από τις δυο φάσεις που προαναφέραμε ελέγχεται και για τη μη αποβολή του Βράνιες όπου σε δυο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο (η πρώτη στην φάση της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ) έπρεπε να τιμωρηθεί με κάρτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.